UKUSAN RUČAK: Punjena pileća prsa

Punjeno bijelo pileće meso koje se brzo priprema.

Sastojci: 1 pileća prsa, senf, krem sir, domaći sir ili tvrdi kravlji sir, suho meso

Za pohopvanje je potrebno: 2 jaja, prezle, brašno, sol

Priprema:
Bijelo meso idjeći na dva ili tri dijela. Svaki dio rasjeći po sredini.

Spremiti sastojke za punjenje. Prvo namazati po pola kašičice senfa na jednu stranu mesa, a na drugu pola kašičice krem sira. Zatim staviti komad sira, može i kravlji, pa dodati sjeckano suho meso.

Meso zatvoriti čačkalicom i malo posoliti. Uvaljati ga prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju oko osam minuta sa svake strane. Prženo meso odlagati na ubrus. Poslužiti sa sezonskom salatom po izboru.

error: Content is protected !!