Ukrasite dom za praznike poštujući feng šui pravila

Nekoliko važnih savjeta kako biste unijeli pozitivnu energiju.

Feng šui unijet će novu pozitivnu energiju u vaš dom ako poštujete pravila prilikom prazničnog uređenja doma, pa evo nekoliko važnih savjeta pomoću kojih će vaš dom zasijati i ispuniti vas srećom i zadovoljstvom.

Boje – u decembru dom treba ispuniti bojama vatre kako bi privukli takvu energiju, stoga napravite srećnu mješavinu crvenih i zlatnih svijeća, lampica i ukrasima na novogodišnjoj jelci, a za pravi balans unesite i elemente metala i vode – bijelu, plavu, sivu i srebrnu.

Novogodišnja jelka – smjestite je kako treba, a feng šui preporučuje istok, jug ili jugoistok, jer to su pozicije na kojima se privlači zdravlje i novac.
Crvena – crvena je kineska boja sreće i treba je koristiti umjereno, kako ne bi energiju vatre podigli do nivoa bijesa. Stoga, neka ona ne bude na zidovima već na ukrasima koje ćete ukusno rasporediti po prostoru.

Svijeće – one će očuvati energiju vašeg doma svježom, a naročito su efektne one od pčelinjeg voska ili soje, jer odlično obnavljaju energiju.

Svjetlost – uz boje, morate paziti i na dnevnu i noćnu svjetlost koju imate u prostoru kako biste izvukli najviše iz novog uređenja i rasporeda u domu.