Ukoliko vam je ova jedna stvar zajednička, našli ste pravog!

Znaci privlačnosti su nepogrešivi: Vaš stomak gori od leptirića, a vaš um je opsjednut mislima o vašem novom ljubavnom interesovanju.
Međutim, kada govorimo o dugoročnoj romansi, emotivne visine nisu toliko ekstremne. Naučnici su čak došli i do zaključka da se nivo dopamina u mozgu vraća u normalu nakon ,,medeni mjesec“ faze.

Dakle, osim osjećaja u stomaku i intuicije, kako možemo da procijenimo da li je naš novi partner onaj pravi? Postoji više sfera koje bi se mogle dublje analizirati. Svakako nije poenta da se sve one savršeno slažu, ali što više poklapanja postoji, to će veza biti bolja. Jedna od najbitnijih stvari u kojima bi trebalo da budete relativno kompatibilni je temperament, odnosno čovjekova urođena priroda.

Da li se većinu vremena slažete ili uviđate da vas iritira na redovnoj bazi? Da li često govorite ,,Kada bi samo razmislio pre nego što progovori“ ili ,,Kada bi samo bio malo manje lijen“? To što vidite – to vam je; tako da, ukoliko vam se ne dopada temperament vašeg partnera, ne pokušavajte da ga popravite. Pronađite nekoga čija ličnost se bolje poklapa sa vašom.

Gledajte na temperament kao na preduslov za dugoročnu ljubav. Ne možete uživati u vezi sa nekim sa kim se suštinski ne slažete!

Šta učiniti ukoliko niste ,,kompatibilni”?

To ne mora da znači da nikada nećete funkcionisati, ali ovo su vaše opcije:

Prihvatite stvari takve kakve jesu.
Radite na sebi i na vezi.
Raskinite.
Imajte u vidu da ste vi jedina osoba koja se može promeniti sigurno. Vaš partner će se menjati samo ukoliko to želi.

Ukoliko ste ušli u dejting svijet kako biste našli nešto što će potrajati, mnogo je efektivnije da od samog starta nađete nekoga sa kim se poklapate u najbitnijim stvarima, nego da pokušavate da popravite vezu sa slabim temeljom.

(mycupoftea.rs)