Ukleti grad: Ovdje ljudi u smrt odlaze vješanjem

Bridgend je mali grad u Walesu koji je naizgled sasvim običan i miran. Međutim, ovaj gradić krije mračnu tajnu koju znanstvenici ne znaju objasniti. Gradić u kojem se nalaze mnogobrojne kamene kuće i mostovi smješten je na rijeci Ogmore, a zbog misterija koji krije ovaj grad patile su mnoge obitelji.

I dok se znanstvenici trude domoći bilo kakvog objašnjenja šokantni događaji se ne prestaju događati. Naime, kad je imao samo 18 godina Dale Crole se objesio u napuštenom skloništu, a nedugo nakon njega, objesio se i devetnaestogodišnji David Dilling o drvo ispred crkve.

Njih dvojica su bili najbolji prijatelji. Tragedija se nastavila kada se o to isto drvo objesio i 20-godišnjak Tom Davis koji se družio s prethodnom dvojicom. Nažalost, tu nije završila tragedija ovog mjesta. U razdoblju između 2007. i 2009. godine čak 25 osoba je izvršilo samoubojstvo, a 24-ero od njih se objesilo.

Od 2012. godine pa sve do danas u ovom gradu se dogodilo još 79 samoubojstava. Osobe koje su počinile suicid su imale od 17 do 41 godinu. Većina obitelji za ove tragedije krivi medije jer smatraju da loše utječu na djecu. Policija dijeli mišljenje roditelja i čak su 2010. godine zahtjevali da se ne objavljuju vijesti o samoubojstvima iz Bridgenda. No, postoji još jedna, daleko uznemiravajuća teorija.

Neki stanovnici, iako bez čvrstih dokaza, uvjeravaju kako se u gradu pojavila suicidalna sekta. Naime, postoje slučajevi sklapanja pakta samoubojstva na internetu, dogovora o simultanom počinjenju samoubojstva među osobama koje se osobno poznaju, no nevjerovatno je da se svako malo netko objesi. Zar ne?