Ukleti dvorac Tulloch: DUHOVI U SOBI 8 GUŠE GOSTE!

  Dvorac Tulloch jedan je od najukletijih mjesta u Škotskoj, a gosti koji su prenoćili među njegovim jezivim zidovima, na Tripadvisoru prenose svoja strašna iskustva

Dvorac Tullch zapravo je hotel s četiri zvjezdice u Dingwallu, nedaleko od škotskog Invernessa, a neki njegovi dijelovi datiraju iz 12. vijeka.

Uprkos godinama, dvorac se može pohvaliti širokom paletom zanimljivosti koje gosti mogu vidjeti – orginalni plafoni i lijepo obložene sobe, kao i impresivna raznolikost starog originalnog namještaja.

 Staro groblje i tunel

U krugu dvorca nalazi se i groblje gdje su sahranjeni nekadašnji vlasnici, porodica Davidson. Iako je danas obraslo gustom travom i okruženo visokom ogradom, još uvijek je moguće uočiti neke od raspadajućih nadgrobnih spomenika.

Čak je jednom postojao i tunel koji je vodio od Tullocha do sela Dingwall, a iako je sada nepristupačan zbog urušavanja, dio tunela se može vidjeti kroz ventilacioni otvor na tlu dvorca.

Tulloch je po svemu vrlo ugodno mjesto za boravak, ali dvorac se osim istorijske ljepote ističe i po velikom broju uznemirujućih paranormalnih aktivnosti.

 Zelena dama

Vjerovatno najpoznatiji vlasnik Tullocha, Duncan Davidson kupio je dvorac 1762. Jednog dana ga je šokirana kćerka tinejdžerica, Lady Elizabeth, slučajno pronašla u prilično komprimitirajućem položaju s jednom od porodičnih sluškinja, u sadašnjoj sobi 10.

Uspaničena, mlada Elizabeth u trku bježi prema svojoj sobi broj 15, ali prije nego što je uspjela tamo stići – tragično pada, lomi vrat i na mjestu ostaje mrtva.

Njen duh je danas poznat kao Zelena dama i za nju se kaže da škripavim koracima šeta po hotelu, tj. ako je vjerovati brojnim iskazima svjedoka.

Dvorac je navodno pun duhova, ali se najjače i najčešće osjeti prisustvo Zelene dame, pa je čak i hotelski bar nazvan po njoj, a njen portret krasi Veliku dvoranu. Mnogi gosti kažu kako ih oči sa portreta sablasno prate oko Velike dvorane.

Drugi najznačajniji duh u dvorcu je upravo sluškinja sa kojom je stari gospodar “uhvaćen na djelu”, a njen duh se najčešće može vidjeti u Ružičastoj sobi kako mahnito korača sa zabrinutim izrazom lica.

  Napadi na goste

U dvorcu čak i tokom vrelih ljetnih mjeseci vlada ledeni zrak, a mnogi svjedoci pričali su kako su vidjeli neobične svjetlosne kugle kako se pojavljuju , a zatim nestaju u prostorijama dvorca. Međutim, postoji jedna prostorija u dvorcu Tulloch koja ima neobično veliku količinu paranormalnih aktivnosti, a to je soba broj 8.

Jedan gost koji je tu prenoćio ispričao je kako se probudio usred noći sa velikim poteškoćama s disanjem. Tvrdio je da su mu dvije mlade djevojke sjedile na prsima u namjeri da u prekinu dotok kisika.

Na Tripadvisoru može se pročitati slično iskustvo drugog muškarca koji je također prenoćio u sobi 8, a tokom noći su ga mučili zvukovi kucanja i grebanja po prozoru. I njega je navodno probudio snažan osjećaj da mu nešto teško i nevidljivo sjedi na prsima.

Zloglasna soba 8

error: Content is protected !!