UKLETI BROJ 0888 888 888: Telefonski broj ubijao svoje vlasnike?!

Mobilni operateri su prije nekoliko godina ukinuli broj telefona 0888 888 888 nakon što je svaka osoba koja je imala taj broj u posljednjih deset godina završila mrtva.

 

Neke smrti su pripisane mafiji i tako razjašnjene, ali ipak, bilo je i potpuno nevjerovatnih i jezivih slučajeva za koje nije bilo moguće naći racionalno objašnjenje

Kao što možda znate, na svijetu postoji mnogo hotela koji nemaju 13. sprat ili čak sobu sa brojem 13 jer se taj broj smatra ukletim i nepoželjnim. Slično, bugarski broj je zauvijek suspendovan nakon što je telefonska kompanija uočila neobičan obrazac u kojem su svi njegovi vlasnici umrli.

Broj telefona je 0888 888 888.

  Žrtve biznismeni i mafijaši

Prvi vlasnik, Vladimir Grašnov, bio je jedan od izvršnih direktora bugarske mobilne kompanije kada je iznenada, 2001. godine umro od raka u 48. godini života. Pričalo se da je njegov rak izazvao “poslovni rival koji je koristio radioaktivno trovanje”.

Vladimir

Vladimir Grašnov

Broj je zatim preuzeo mafijaš poi menu Konstantin Dimitrov, kojeg je 2003. ubio atentator u Holandiji, gdje je otišao da obiđe svoje 500 miliona vrijedno carstvo droge. Navodno su ga ubili pripadnici ruske mafije koji su bili ljubomorni na njega. Također se navodi da je kod sebe imao mobitel sa ukletim brojem kada je umro.

 Ubijen čim se javio na mobitel

„Ukleti broj” telefona je onda prešao u vlasništvo biznismena Konstantina Dišlieva koji je ubijen ispred indijskog restorana u Sofiji 2005. godine. Dišliev je pogođen baš u trenutku kada se javio na telefon.Nakon njegovog ubistva, policija je otkrila neke sumnjive poslove sa kokainom, pa je broj telefona ugašen dok je trajala policijska istraga.

Slučaj njegovog ubistva je još uvijek otvoren.

  Šta se desi kada pozovete broj?

Ako sada pokušate da pozovete +359 888 888 888 (kako broj glasi ako zovete iz inostranstva) operater će vam saopštiti da je on „van funkcije”. Zvaničnici mobilne kompanije nisu htjeli da komentarišu ovaj slučaj ali su potvrdili da je „baksuzni broj” „do daljnjeg” isključen.