Ukleti britanski hotel u kojem se navodno nalazi trideset duhova: MONAHA I NJEGOVU LJUBAVNICU NI SMRT NIJE RAZDVOJILA?

  Hotel George and Pilgrims izaziva jezu kod lokalnog stanovništva

Širom svijeta postoje zgrade koje su navodno uklete, ali jedna se posebno izdvaja i to zbog toga što se vjeruje da se u njoj nalazi čak trideset duhova.  Hotel George and Pilgrims u Glastonburyju u Engleskoj, koji izgrađen 1475. za smještaj hodočasnika u među svojim debelim i hladnim zidovima navodno krije sablasne utvare, zbog čega mnogi mještani u širokom luku zaobilaze ovu zgradu.

 Sablasni monah

Oni koji su se ohrabrili i zakoračili u ovaj ukleti hotel kažu da su vidjeli sablasnog monaha kako luta hotelom posebno u ranim jutarnjim satima kada vlada potpuna tišina. Ponekad ga prati žena elegantnog izgleda.

Prema navodima parapsihologa koji je više puta posjetio hotel, monah i misteriozna dama su bili ljubavnici i još uvijek lutaju hotelskim hodnicima čak i nakon smrti.

Druga verzija priče kaže da je monah zapravo živ zazidan u podrumu zgrade zbog svoje afere i da još uvijek iz osvete opsjeda ovu lokaciju.

  Zvuk marširanja i harfe

Ostale paranormalne aktivnosti uključuju goste koji su prijavili da su čuli ljude kako glasno marširaju gore-dole, iako je hotel bio skoro potpuno prazan.

Za sobe na posljednjem spratu se kaže da su prilično uklete. Posebno je aktivna jedna prostorija pod nazivom Monahova ćelija. Gosti koji su boravili u toj sobi tvrdili su da im se televizor sam palio i gasio; čuli su neobjašnjivu muziku harfe, a posteljina im je tokom noći strgnuta s kreveta.

Čak je i gazdarica tvrdila da su u njenom privatnom dnevnom boravku koji dijeli sa sinom oboje svjedočili kako je jedan džemper koji je bio složen na stolici nevidljivom silom bačen u zrak.

Ovo su samo neki od mnogih izvještaja o paranormalnim aktivnostima povezanih s hotelom George and Pilgrims, što i nije neobično ako tamo zaista boravi trideset duhova.