Udarila je munja dok je mobitelom snimala oluju: “Život mi je proletio pred očima!” (Video)

Na gotovo nevjerovatnom snimku, koji kruži internetom, može se vidjeti žena čiji telefon, u trenutku dok njime snima oluju, pogađa munja. Šansa da se tako nešto dogodi iznosi jedan na prema 700.000, a da se to desi dok držite telefon u ruci još je manja.
Međutim, Trejsi Kuloul je u Škotskoj doživjela upravo to, u četvrtak uveče dok je sa prozora svog stana snimala oluju. Snaga munje izbila joj je mobilni telefon iz ruke, ali je on i dalje nastavio da snima.

U pozadini snimka čuje se Trejsi koja je nekoliko puta ponovila da ju je upravo pogodila munja.

“Pokušavala sam da snimam smrknuto nebo napolju, nadajući se da ću zabilježiti neku munju ali nisam mislila da će ona udariti u mene. Munja je udarila u nastavak za držanje na maski mog telefona. Mislim da mi je to spasilo život jer bi inače mobilni eksplodirao”, rekla je ona za San.

Dodala je i da tom prilikom nije povrijeđena i da su i djeca i prijatelji koji su se u tom trenutku zatekli kod nje kući dobro.

“Doduše, eksplodirala mi je sijalica u kuhinji”, rekla je ona i dodala da je nakon udara osjećala bolove i probadanje u lijevoj ruci.

“Nemate pojma koliko je jaka munja, još uvek osjećam bol od malog prsta do lakta. Kad je udarilo, izgledalo je kao neko snažno plavo svjetlo. Život mi je proletio pred očima, bacila sam mobilni telefon i počela da paničarim”, rekla je Trejsi.

Pogledajte video: