Udahnite život kosi biljem iz prirode

Ispiranje kose prirodnim sastojcima čini čuda za kvalitet vlasi. To kažu frizeri, važi za sve tipove kose, od masne, izuzetno suhe, tamne do presvijetle i osjetljive. Za sjaj kose najbolje je koristiti pivo, a tretman je dovoljno pirmjeniti jednom mjesečno. Evo za čime sve možete da perete kosu

Pivo

Kada operete kosu, dobro je istrljajte, isperite je pivom, koje će kosi dati sjaj i punoću zbog vitamina i šećera.

Limun

Ispiranje kose limunovim sokom dobro je za posvetljavanje kose, ali ima još jednu namjenu – pomaže kod masnog korijena kose. Iscjedite limun, sok pomješajte s pola šolje tople vode, rastvor nanesite na korijen i ostavite da djeluje pet minuta.

Breza

Izuzetno je ljekovito i ispiranje kose čajem od brezinog lišća. Poslije tretmana dlaka kose postaje neobično sjajna i svilenkasta.

Kopriva

Čaj od koprive može da ublaži pojavu peruti, a razblaženo sirće od koprive pomaže da kosa ne opada. Da biste dobili idealan rastrov tri četvrtine tegle napunite lišćem od koprive. Dodajte koru od 300 grama jabuka. Ostavite na toplom mjestu pet sedmica. Dva puta sedmično promiješajte.

Lipa

Lijek za kosu ispucanu od feniranja ili farbanja je cvijet od lipe. U šoljicu vruće vode stavite kašičicu cvjetova lipe i isperite kosu.