UČINKOVITE BILJNE TERAPIJE IZ BIHAĆA ZA SVE KOŽNE BOLESTI: SA “PSOREXOM” I “MEDOM ŽIVOTA” ZBOGOM PSORIJAZI!

 Za kožno oboljenje sa raznolikim licima zvanična medicina teško se hrvala; čak i u slučajevima kombiniranog i rotacijskog liječenja rijetki su primjeri uspješnog izliječenja. Neki dermatolozi su stidljivo, šapućući im u četiri oka, minulih godina pacijente slali u Bihać, u Biljnu apoteku Kajtezović, gdje decenijama, po recepturi Nurije Kajtezovića, pripremaju čudotvorni biljni lijek za psorijazu.

Senada Kajtezović

Psorijaza je hronična kožna bolest koja se klinički očituje crvenkastim žarištima prekrivenim srebrenkastim ljuskama. Tok bolesti i klinička slika mogu biti vrlo raznoliki. Tačan uzrok njenog pojavljivanja nije poznat, ali zna se da u nastanku psorijaze važnu ulogu imaju genetski i provocirajući faktori.

Psorijaza obično prvo napada dijelove lakata, koljena, donji dio leđa, prepone, nokte, dlanove… Vrlo česte su psorijatične promjene u vlasištu koje se manifestira svrbežom, crvenilom i ljuštenjem. U nekim slučajevima psorijaza može zahvatiti kožu u cjelosti.

Do sada se u BiH i u svijetu zvanično liječenje psorijaze, nezarazne ali neugodne bolesti temeljilo na upotrebi, često neefikasnih farmakoloških lijekova i krema.

Međutim, zadnjih godina mnogi dermatolozi iz Zagreba, Rijeke, Sarajeva, Novog Sada, Tuzle, Banja Luke, čak i iz Grčke svojim pacijentima preporučuju „Psorex” biljni melem Senade Kajtezović iz Bihaća, koja je naslijedila recepturu liječenja kožnih oboljenja čuvenog Titovog travara Nurije Kajtezovića. On je, kažu, svojim sapunima i melemima spasio Titove partizane i narod u poratnom periodu bijede, od šuge. Nakon njegove smrti porodičnu tradiciju je nastavila njegova kćerka Senada, inače diplomirani pravnik.

Riječ je o sto posto prirodnim lijekovima „Psorex” i „Med života” koji, ako se uzimaju kombinovano, ovo teško izlječivo kožno oboljenje „obaraju na koljena”.  Senada Kajtezović, vlasnica brenda „Kajtezović” iz Bihaća i, kako kaže, najsretnija žena na svijetu, jer je vratila zdravlje i radost hiljadama nesretnih ljudi iz svih krajeva svijeta, kaže:

„ Iz iskustva sa pacijentima i kod najtežih psorijatičnih oboljenja, “Psorex” i “Med života” daju prve rezultate već nakon desetak dana. “Med života” čisti organizam i on je čak značajniji od “Psorexa” koji samo ubrzava proces zacjeljivanja oštećenja na koži. U nastavku liječenje traje od jednog do nekoliko mjeseci – objašnjava za portal „aura.ba” vlasnica prvog sto posto prirodnog lijeka za psorijazu u BiH.

Dodaje, da ne može garantirati hoće li se oboljenje i u kojem obliku vratiti, ali vjeruje da su šanse za povratak psorijaze nakon redovne upotrebe “Meda života” svedene na minimum. Ovaj medno – biljni preparat se kao dodatak ishrani može koristiti svakodnevno, ujutro i naveče po kašičicu.

„Svima naglašavam da “Med života” podmlađuje tijelo i jača organizam –  kaže Senada.

O njegovoj efikasnosti, možda, najbolje kazuje izgled i zdravlje Senade Kajtezović, koja “Med života” od najranijeg djetinjstva uzima u većim količinama. Ko bi rekao da je već odavno zakoračila u šestu deceniju života? Teško je povjerovati i da je u bolnici provela po nekoliko dana kada je rađala djecu, te da dnevno puši po dvije kutije cigareta, nikada nije provodila ni jednu dijetu zbog eventualnog viška kilograma.

“Samo kombinovano i redovno korištenje „Meda života” i „Psorexa” daju rezultate. Čak dajem prednost „Medu života”, jer med ima funkciju čišćenja krvi i organizma. Njegovim uzimanjem tri puta dnevno po kašičicu očisti se i ojača organizam, a krema “Psorex” je dopunska i efikasna biljna terapija. Maže se jednom dnevno na psorijatične dijelove tijela.

U zavisnosti od stepena ili uzroka psorijaze ili kožnog oboljenja liječenje ovom biljnom terapijom traje od mjesec dana do nekoliko mjeseci. Senada upozorava na reakcije:

“Za vrijeme korištenja “Meda života” u početnoj fazi, u prvom mjesecu moguće su jake reakcije, čak pogoršanje. Psorijatične fleke će čak biti izraženije. Ali, to su veoma dobri signali, sjajne reakcije. Tada sam sigurna da će psorijaza biti uspješno izliječena. Nakon mjesec dana te udarne terapije psorijaza počinje nestajati, povlači se.

“Psorexom” se pacijent maže samo jednom dnevno, najbolje navečer. Taj dio tijela se ne kvasi 2 – 3 dana. Kao dopunska terapija preporučuje se i “Mlijeko za psorijazu” koje hrani i omekšava kožu, te ublažava svrbež.  Naša sagovornica napominje da je u toku tretmana ovom terapijom i veoma važna ishrana.

“Preporučujem dijetalni režim ishrane, potrebno je izbaciti sve začinjeno, masno i  papreno, te alkohol.

Nikada nije, kaže, razmišljala o utrci sa farmakomafijom. Ipak, ponosna je što su njeni biljni preparati za kožna oboljenja dobili certifikate, a to znači  da se mogu nabaviti u svim apotekama u BiH. Čak bi i ljekari mogli „Psorex” preporučivati kao terapiju protiv psorijaze, jer ima dovoljno dokaza nakon kliničkih ispitivanja da su „Med života” i „Psorex” efikasna terapija kod psorijaze.

Liječenje psorijaze lijekovima „Kajtezović” traje od deset dana pa do pola godine.

„Sve zavisi od toga koliko dugo je prisutno oboljenje. Za svaki slučaj pripremam posebne terapije i metode. Treba znati da, nažalost, ne može se preko noći izliječiti nešto što je trajalo i pogrešno se liječilo godinama – objašnjava za „aura.ba” Senada Kajtezović i nastavlja:

“Ako je zahvaćen većinski dio tijela potreban je duži period da se to sve očisti! Kožna oboljenja su veoma nezgodna; čak vam za jednu malu aknicu na licu treba 10 dana da je uklonite.

Desi se da kažem da je nekome za liječenje potrebno pet mjeseci, a mi sve riješimo za dva mjeseca. Znači, sve je induvidualno. Važno je da se pacijent stalno konsultuje sa mnom i uspjeh neće izostati.

Na FB stranici Kajtezović Ljekovito Bilje, Senada Kajtezović je u stalnom kontaktu sa ljudima iz svih krajeva svijeta. Odgovara na pitanja znatiželjnih, ali i sumnjičavih ljudi. Insistira od svojih pacijenata da su sa njom u stalnom kontaktu ili preko društvenih mreža, ili telefonski. Čak se i objavljuju fotografije pacijenata na početku i na kraju terapija sa „Medom života” i „Psorexom”.

Dosta informacija možete naći na FB stranici:

https://www.facebook.com/Kajtezovi%C4%87-Ljekovito-Bilje-196385003790910/.

Kontakt telefon Senade Kajtezović je 061 299 756.