Ubojstva iz Hinterkaifecka dogodila su se pod misterioznim okolnostima

Ubojstva iz Hinterkaifeck dogodila su se pod misterioznim okolnostima i nikada nisu razriješena. Istraga je pokazala da je ubojica u kući ubijenih živio još danima.

Priča o masakru cijele njemačke obitelji započela je s nekoliko neobičnih događaja. Otac je jednoga jutra primijetio tragove čizama koji su iz šume vodili do stražnjih vrata njegove kuće. Nekoliko noći zaredom s tavana su dopirali neobični zvukovi koje je obitelj pripisala ili vjetru ili susjedovoj mački.

Na stolu u kuhinji jednoga su jutra osvanule novine, a onda je nestao i ključ kuće. Bila je to godina 1922. , a sve se to dogodilo na farmi Andreasa Grubera koji je s obitelji živio u Hinterkaifecku, mjestu koje se nalazi oko 95 kilometara od Minhena.

Farmer je o svemu tome pričao prijateljima uz pivo, a onda ga sljedećeg jutra više nije bilo. Ubijen je, baš kao i njegova cijela obitelj – supruga Cazilia, kći Viktoria, unuci Cazilia i Josef te kućna pomoćnica Maria Baumgartner.
Cijela je obitelj ubijena na krajnje brutalan i bolan način – pijukom.

Priča o ubojstvu i misterioznim okolnostima brzo se proširila Njemačkom, a javnost je tražila da se slučaj riješi što prije.
Istraga je pokazala kako su Andreas, Cazilia, Viktoria i mala Cazilia ubijeni u staji. Ubojica je nakon toga ušao u kući i tamo golim rukama ubio malog Josefa u sobi njegovih roditelja. Posljednja je ubijena kućna pomoćnica.

Tijela obitelji pronađena su tek nekoliko dana kasnije kada se učiteljica zabrinula jer se Cazilia nije pojavila u školi. Policija je prvo posumnjala na pljačku, no ta se mogućnost odmah odbacila s obzirom da su u kući ostale sve vrijednosti poput novca i nakita.

Ispitano je više od stotinu osumnjičenih, no nekoliko istraga nije rezultiralo nikakvim napretkom. Osim samog ubojstva, ovaj zločin i danas golica maštu zbog krajnje nevjerojatnih okolnosti.

Naime, uvrđeno je kako je ubojica po obavljenom zločinu još nekoliko dana mirno živio na imanju. Spavao je u krevetu farmera, kuhao si obroke te se brinuo za stoku i cijelu farmu. Čak je iz kuće puštao psa i zvao ga natrag uvečer.

S obzirom da se pokolj obitelji iz Hinterkaifecka dogodio sada već davne 1922. godine, sve je vjerojatnije da slučaj nikada neće biti razjašnjen.