Ublažite simptome artritisa pomoću ovih čudesnih namirnica

Artritis je kronična upala zglobova, a glavni simptomi su naticanje zglobova, bolovi i osjetljivost u zglobovima. Za artritis nažalost ne postoji lijek, ali postoje načini da se ublaže simptomi.

Donosimo vam začine za koje je dokazano da imaju odlično protuupalno djelovanje, zbog čega smanjuju kroničnu upalu u tijelu, a rezultat su ublaženi simptomi artritisa. No, prije nego što započnete sa svakodnevnom konzumacijom ovih začina, se svakako posavjetujte s liječnikom, naročito ako patite od bolesti srca i krvožilnog sistema ili dijabetesa.

Đumbir
Đumbir ima odlična protuupalna svojstva, a dosadašnja istraživanja su pokazala da je učinkovit u ublažavanju simptoma artritisa.

Kurkuma
Glavni ljekoviti sastojak kurkume je kurkumin, a za njega je poznato da ima odlična protuupalna i antioksidacijska svojstva.

Cimet
Odličnog okusa i zamamnog mirisa, a ujedno i ljekovit. Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno konzumiraju 1 kašičicu cimeta u razdoblju od 90 dana, osjećaju smanjene simptome artritisa.

Bijeli luk
Za bijeli luk je poznato da ima moćna protuupalna svojstva i da može ublažiti simptome artritisa. Bijeli luk daje najbolje rezultate kada se konzumira sirov.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!