UBACITE UPALJENU ŠIBICU U WC ŠOLJU I RIJEŠIT ĆE VAM ČEST PROBLEM: BOLJE DA STE OVO RANIJE ZNALI

Nećemo nikoga iznenaditi rekavši da je toalet jedno od najprljavijih mjesta u stanu. To je stanište mnogih opasnih bakterija, virusa i gljivica, uključujući i veoma opasnu E. coli (poznatu i kao bakterija debelog creva), koja je dio bakterijske flore debelog crijeva. Međutim, kada napusti ljudsko tijelo, a zatim ponovo uđe u njega, može biti veoma ozbiljna pretnja po zdravlje, pa čak i život.

Zato je redovno i temeljno čišćenje i dezinfekcija toaleta toliko važno. I ne morate da koristite skupe hemijske proizvode. Postoje mnogo jednostavniji i jeftiniji načini da se to uradi. Na primjer, bijeli luk će pomoći. Zahvaljujući sadržaju alicina, može se uspješno koristiti za dezinfekciju toaleta , dovoljan je samo jedan češnjak! Ova prirodna metoda štiti od razvoja bakterija i gljivica.

Tradicionalni vodonik peroksid će također biti savršen za dezinfekciju toaleta. Kako da dezinfikujem toalet s njim? Ništa lakše. Dovoljno je sipati vodonik-peroksid u raspršivač i temeljno poprskati toalet iznutra i spolja. Posle oko 20 minuta, isperite vodom i obrišite dasku suhom krpom.

Umjesto da kupujete skupe i hemijske osveživače za toalet, ovdje možete koristiti i mnogo jeftiniju i manje invazivnu metodu. Dovoljna je šibica ! Zapalite, pa … bacite u VC šolju i spustite dasku. Sumpor sadržan u njemu, koji će se širiti po toaletu, brzo će ubiti bakterije odgovorne za mirise. Ovaj trik je dovoljan da se primjeni s vremena na vreme (po mogućnosti jednom sedmično). Zahvaljujući tome, lako se možete osloboditi neprijatnih mirisa iz toaleta.

Istovremeno, Jedna žena iz Australije podijelila je sa svojim prijateljima na Facebooku kako je očistila svoje kupatilo od tvrdokornih mrlja uz pomoć samo jednog proizvoda koji se inače koristi za pečenje. U grupi na Facebooku, Loren je otkrila kako je za čišćenje koristila samo jedan jeftini proizvod – limuntus, prenosi Daily Mail.

Mrzim da čistim toalet. Dvije posude (oko 25 grama) limuntusa ostavljene u WC šolji devet sati riješit će cijelu stvar. Najteži dio procesa je paziti da ljudi ne koriste šolju u tih devet sati. Htjela sam da koristim sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije – napisala je Lauren u svojoj objavi i uz te riječi podijelila fotografije odlične transformacije.

Drugi roditelji u grupi ostali su oduševljeni ovom idejom, a neki su podijelili načine na koje se i sami koriste limuntus.

Koristim limuntus na dnevnoj bazi za čišćenje toaleta, ali odlična je jer nema hemikalija pa i djeca mogu da čiste s njom – komentarisala je jedna majka.

Limunska kiselina je najbolja! Odlična za toalete – bila je saglasna jedna korisnica.