U životu se srcem i iskrenu zaljubimo maksimalno tri puta; drugo zaljubljivanje je najteže!

Ljubav je jedna od nedokučivih životnih tema, kojoj se stalno vraćamo. Postoji vjerovanje po kome se svako u životu zaljubi samo tri puta, a svaki put iz posebnog razloga.
Prva ljubav u životu dešava se u mladosti, najčešće u srednjoj školi. Ona djeluje kao idealna, bajkovita i sve ono o čemu smo slušali i pričali. Čak i kada se osjeća da nešto nije u redu, to se zakopava ispod potrebe da učinimo ono čemu nas je društvo naučilo. Tada se više vodi računa o tome kako nas drugi vide nego kako se osjećamo.

Ona druga je najteža, koja nas uči vrijednim lekcijama o sebi. Često se povezuje sa velikom dramom, bilo da je to u vidu manipulacije, laži ili prevare. Može da postane ukleti krug kome se stalno vraćamo zbog adrenalinskog osjećaja koji proizlazi iz njene same prirode. Želimo da uspije i fokusiramo se na to, umjesto da procijenimo da li je prava.

Najvažnija, treća ljubav, je ona koja nas snađe kad to najmanje očekujemo. Bez planiranja, upoznajemo nekog sa kim možemo da budemo potpuno prirodni, bez potrebe za ikakvim pretvaranjem. Ponekad djeluje kao da nismo spremni za nju, ali ona će biti uporna na našim vratima.