U vodu dodajte kim i stavite da proključa: Upala grla i angina nestaju za 4 sata!

Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali korisne recepte u liječenju istih. Sve te recepte ljudi su prenosili iz generacije u generaciju, i oni su došli i do nas. Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno nikad se ne zaboravlja. Pred vama je jedan narodni i veoma efikasni recept za liječenje angine, upale grla i krajnika, koji garantuje brz oporavak, u lakšim slučajevima – za samo 4 sata!

Mnogi su se od vas uvjerili u efikasnost recepta protiv kašlja, bronhitisa i laringitisa, jer sve što je zaista korisno i djelotvorno uvek je nam na dohvat ruke.

Recept glasi: 80 gr samljevenih sjemenki kima preliti sa 200 ml vode i kuhati 15 minuta. Dobićete gustu rastežuću masu, koja liči na talog kafe. Procijedite i dodajte 50 ml, vode pa ponovo dovedite do ključanja. Skinite sa vatre i dodajte 1 kašiku konjaka (ili vinjaka). Vaš lijek je spreman!

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku. Već poslije 2 sata bol u grlu će polako nestajati, postaje lakše gutati. Poslije 4 sata možete završiti tretman. Možete piti i duže, u ozbiljnijim slučajevima.

Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.
Budite zdravi!