U peruanskoj pećini pronađena šaka vanzemaljca visokog tri metra!?

Istraživači paranormalnih pojava i brojni stručnjaci koji su pregledali pronađenu šaku su uvjereni da se radi o ostacima vanzemaljskog bića.

Misteriozni ostaci šake koji su još prošle godine pronađeni u pećini na sjeveroistoku Perua biće podvrgnuti dodatnim skeniranjima i testiranjima kako bi se utvrdilo tačan biološki sastav i porijeklo šake. Ono što je već sada sa sigurnošću utvrđeno je da se ispod tkiva definitivno nalaze kosti i da šaka nikako ne može biti ljudska jer se prsti pronađene šake sastoje od šest kostiju, dok ljudski prsti imaju samo tri.

Istraživač Brien Foerster je prvi zajedno sa svojim timom pronašao vanzemaljsku šaku tokom istraživanja podzemnih tunela u pustinjama Perua. Osim šake, pronađena je i humanoidna lobanja koja će također ove godine proći kroz detaljna testiranja.

–  Ono što do sada možemo potvrditi  je zaista nevjerovatno. Uvjereni smo da se radi o stvarnom biološkom biću, a prema veličini šake možemo potvrditi da je stvorenje bilo visoko oko tri metra. Dodatnim DNK testiranjima želimo dobiti nove informacije o ovom vanzemaljskom biću ali problem je u tome što ih ne možemo usporediti ni sa jednom vanzemaljskom vrstom. Šaka je prekrivena tkivom i na prvi pogled se čini da je pripadala nekoj vrsti sisara – ističe Brien Foerster.

U svakom slučaju ovo je historijsko otkriće i trebalo bi se nalaziti na naslovnim stranicama svih svjetskih medija, i veoma je zabrinjavajuće što nije tako. Pronađena šaka se trenutno nalazi u jednom od naučno istraživačkih centara u peruanskom gradu Kuskou, a ove godine planiramo zaključiti testiranja šake i svijetu objaviti konačne rezultate – rekli su istraživači.

(aura.ba)