U OVIM SE GODINAMA ŽENE POČINJU PRETVARATI U SVOJE MAJKE, A MUŠKARCI U OČEVE

Kada smo bili mali, svima su nam roditelji govorili da ćemo ih razumjeti kad odrastemo.

Većina nas ih i je razumjela nešto kasnije, kao što su nam i obećali, a razlog za to je jer smo im postali puno sličniji, prenosi Bright Side.

U nekom trenutku u životu postajemo isti kao naši roditelji

Plastični hirurg Julian de Silva proveo je istraživanje u kojem je razgovarao s 2.000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu o njihovom odnosu s roditeljima. Tom prilikom došao je do zaključka da više od polovice žena priznaje da se ponašaju upravo kao njihove majke.

One su shvatile da se to počinje događati nakon njihove 30. godine, i to negdje oko 33. godine. Žene su priznale da u tim godinama ne samo da se prestaju buniti protiv onoga što njihove majke kažu već i počinju pričati kao one, usvajaju njihove izraze, imaju iste hobije i, čak, gledaju iste serije.

Ova promjena mogla bi biti povezana s roditeljstvom. De Silva pretpostavlja da se ova promjena kod žena počinje javljati u trenutku kada i same istražuju svoj roditeljski stil i počinju kopirati ponašanje svojih majki u toj situaciji. Osim toga, mnoge žene se u velikoj mjeri i oslanjaju na svoje majke kada je o roditeljstvu riječ.

Muškarci se, također, pretvaraju u svoje očeve

Žene nisu jedine koje prolaze kroz ovu promjenu. Muškarci se također pretvaraju u svoje očeve negdje oko 34. godine, kaže De Silva.

Naime, većina muškaraca koji su sudjelovali u njegovom istraživanju priznala je kako počinju dijeliti političke poglede sa svojim očevima, slušaju iste radio stanice i počinju isključivati svjetla u praznim sobama.

  • Svi se mi počinjemo pretvarati u svoje roditelje u nekom trenutku – kaže De Silva.