U očima sve piše: ŠTA ZNAČI KADA MUŠKARAC GLEDA DOLE?

Mnogo vam je važno kakav ćete utisak ostaviti na potencijalnog partnera na prvom sastanku, ali to dosta zavisi i od toga kako ste se obukli
Prvi sastanak je najvažniji, a stručnjaci kažu da je dovoljno da se pravilno obučete i pogledate ga u oči. U očima sve piše, pa tako oni koji pokušavaju da vas slažu ili su krivi za nešto, po pravilu uvijek kriju pogled.

Posmatrajte gdje gleda
Ukoliko, s druge strane, primijetite da vas osoba koja vas prvi put vidi posmatra duže od dvije trećine vremena, znači da ste joj interesantni. Ako joj se pritom rašire i zenice, veoma ste osvojili njene simpatije. Sužene poručuju da osoba nije baš prijateljski nastrojena prema vama, pa bi trebalo da budete na oprezu.

Lijevo ili desno?
Pogled ulijevo otkriva da čovjek upravo razmišlja o prošlosti, a udesno da mašta o nečemu ili nešto planira. Gledanje dole desno ukazuje da osoba preispituje svoja osjećanja.

Zanimljivo je i da neko ko razgovara sa samim sobom, o nečemu odlučuje ili prosuđuje, uvijek ima pogled ka gore ili u daljinu.

Onaj ko je skloniji vizuelnom, fotografskom pamćenju gleda ka svojoj lijevoj strani, a pogled nadesno, prema uhu, pokazuje da upravo stvara određene zvuke.