U kojoj garderobi se manje znojimo? Ovi materijali se neće “lijepiti” i neće vas topiti

Lošim izborom garderobe možete pogoršati već pojačano znojenje na visokim temperaturama zraka. Vrijeme je da potražite prave komade odjeće, a evo koji su najbolji materijali.

Pamuk

Prozračan i ugodan za kožu, pamuk je pravi izbo. Osim što ne zadržava toplotu, upija vlagu s tijela i aktivira njeno isparavanje. Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada sigurno nećete pogriješiti.

Lan

Lagani i prozračni lan minulog ljeta se vratio na velika vrata i postao obavezan u ormanima trendseterki. Odlično se uklapa u različite stilske formule, a ono što je najbitnije – efikasno sprječava znojenje.

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka, pa je vrlo prijatan za nošenje i osiguraće koži dovoljno vazduha. Samim tim, manje ćete se znojiti.

Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tijela odnosno ljeti hladi, a zimi ga grije. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, ugodna za nošenje i ne podstiče znojenje.

Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po hemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podsjeća na svilu. Upravo zato odličan je izbor za visoke temperature, jer hladi tijelo i sprječava pojačano znojenje.