U čemu je tajna Vere Vang (73), žene za koju je vrijeme stalo: Osam sati sna i puno vode za vječno tijelo poput 30-godišnjakinje

  Modna dizajnerka Vera Vang je proslavila svoj 73. rođenda i mnogi se ne mogu načuditi kako dobro izgleda

Vera Vang voli da se hvali svojim izgledom. Rado dijeli fotografije na društvenim mrežama na kojima ima otkriven stomak, ali i noge.

Tako je bilo i ovaj put kada je fotografije sa proslave svog 73. rođendana “okačila” na Instagram. Na njima Vera ima frizuru sa pink kosom, dok je obučena u suknju i bluzu iste boje.

 Voli votku, pice i krofne

Ljudi se već godinama dive, ali i čude Verinom izuzetno mladom izgledu zbog kojeg bismo je bez problema mogli zamijeniti s nekom 30-godišnjakinjom.

Jednom prilikom je na pitanje pratiteljice o tome kako uspijeva da tako izgleda u tim godinama, odgovorila: “posao, san, koktel s votkom i izbjegavanje sunca”.

Dizajnerka nerijetko objavljuje fotografije iz svoje svakodnevice, a prema fotografijama s Instagrama čini se da se ne suzdržava od povremenih “nezdravih” obroka, poput pice i krofni, a 2016. je za InStyle navela da njeni obroci najčešće uključuju omlet s malo tosta i slanine te puding od vanile za doručak, pileću supu s puno povrća za ručak i domaću kinesku hranu za večeru.

Hrana za mozak

U intervjuu za Harpers Bazaar otkrila je da se budi oko osam ujutro, ali da nije baš jutarnja osoba i da joj je potrebno najmanje osam sati sna.

“Potrebno mi je 7 do 8 sati sna, a ako imam sreće i vikende onda spavam po 10 sati”, ispričala je.

Nakon toga joj njena kućna pomoćnica donosi doručak u krevet, a dizajnerka je otkrila još neke primjere sa svog jelovnika.

“Obično se radi o jogurtu sa svježim voćem ili jajima s pilećom kobasicom, a ako je nedjelja počastim se dimljenim lososom na integralnom hljebu i s gomilom limuna. Nakon toga malo dižem tegove, ne previše, a na to mi ode nekih pet minuta”, rekla je.

Ručak slijedi u 12:30, a tvrdi da ga nikad ne preskače.

“Nikad ne preskačem obroke, potrebna mi je hrana za mozak”, rekla je i otkrila šta voli da jede za ručak: “Volim suši sa smeđom rižom i povrćem, brokoli pripremljen na pari s piletinom i rižom, salatu od artičoke ili ribu”.

“Pijem samo vodu, prije nekoliko godina sam prestala da konzumiram sokove. Toga mi se bilo najteže odreći”, dodala je.

Rekla je i kako strogo pazi da ne večera nakon 19:30, te da pet dana u sedmici izlazi u restoran na večeru dok vikendom pozove prijatelje na večeru koju priprema njena kućna pomoćnica, a uglavnom je to kineska hrana.

Isto tako, Vera se u mladosti bavila umjetničkim klizanjem, ali danas tvrdi da ne voli da vježba. Povremeno ipak objavljuje i fotografije iz svoje kućne teretane.