U čemu je njihova tajna: OVO SU NAVIKE IZUZETNO EROTIČNIH ŽENA

Šta to opisuje erotičnu ženu, onu koja savršeno komunicira sa svojom ženstvenošću i osjeća se odlično u svojoj seksepilnosti? Sigurnost, inteligencija ili stav? Jedno je jasno: ona je izuzetno opuštena, osvaja pogledom, pokretom i držanjem, prenosi portal Ženski.ba. Ali pored toga, ona posjeduje 5 izraženih navika koje je izdvajaju u masi drugih:

1. Erotične žene ne ulaze u prebrzo u intimne odnose.

Erotična žena je vrlo opuštena i uživa u seksu, ali najradije čeka prije nego što se odluči na intimni čin s novim partnerom, posebno ako želi ozbiljnu vezu i posvećenost. Daleko od toga da su takve žene ograničene nekim pravilima: one jednostavno znaju da brzanje sa seksualnim odnosom ima previsoku cijenu.

Seks izaziva lučenje oksitocina – “droge” zaljubljenosti. Pod njenim dejstvom, partner može da izgleda kao naša srodna duša ali se takva iluzija završava neuspjehom.

Poželjne žene vide izlaske kao priliku za upoznavanje. Dok održavaju distancu mogu lakše i pouzdanije da procijene one koji samo traže dobar provod. Takve žene nikuda ne žure i ne dozvoljavaju da bilo čija nestrpljivost predstavlja i pritisak na njih.

2. One su strastvene u svemu što rade.

Dama koja zrači seksipilom nije zavisna od svog partnera: ne drži se svom snagom za njega. Muškarac čini njen život ljepšim, ali on ne predstavlja njen život.

Dok mnoge žene pogrešno spajaju život sa životom partnera u nadi da će dostići izuzetnu bliskost, opuštena i sigurna žena zna da njena nezavisnost nije prepreka već šansa za ljepšu vezu. Privlačna je ona žena koja svoj život ispunjava zanimljivim i vrijednim poduhvatima, osmišljava ciljeve i dostiže ih, a često ima i potpuno odvojenu karijeru, hobije i bankovne račune.

3. One su emocionalno stabilne.

Žene koje odlikuje erotičnost i snaga su u velikoj mjeri stabilne i smirene, te znaju da kontrolišu svoju ljutnju.

Poželjne žene znaju da sreća potiče iznutra, nasuprot svim spoljnim izvorima koji ih okružuju. Zato one stvaraju stabilnost tako što uspjevaju da ih različitih izvora zadovolje svoje emotivne potrebe: izlaze s prijateljicama, redovno vježbaju, oslobađaju se stresa različitim relaks tehnikama tako da s partnerom mogu biti tople, nježne, pune razumijevanja i ljubavi. Erotične žene znaju da samo uz uravnotežen život mogu imati srećnu i uspješnu vezu.

4. One poznaju svoje granice.

Jake i seksepilne žene ne plaše se da govore i slobodno izražavaju stavove.

To se naročito odnosi na granice koje žele da postave u vezi: kako u seksu, tako i u drugim elementima odnosa. Žene koje se ponašaju kao “otirači” ne bude želju i interesovanje kod muškaraca. Erotične i jake žene nisu toliko zahtjevne niti zahtjevaju poseban tretman. One jednostavno očekuju određeni nivo poštovanja i ne plaše se da izraze svoje potrebe.

5. One ne jure grlom u jagode

Žena se danas bori sa brojnim pritiscima: šta da jede kako bi bila vitka, kad je pravo vrijeme za udaju, kad treba da počne da rađa! Međutim, takva žurba ne samo da ometa razvoj i učvršćenje suštinske ženstvenosti, već dovodi i do pogrešnih izbora i posljedičnih tegobnih rastanaka.

Erotična žena je sigurna u sebe i svoje kvalitete, u potpunosti drži uzde života u svojim rukama i prati svoj ljubavni odnos iz dana uz dan. Ako osjeti da to ipak nije iskreno i pravo partnerstvo, radije se odlučuje za samoću a sa moćnom ženstvenošću ta samoća nikad ne traje predugo.