U Bugarskoj niko ne koristi broj mob. 0888 888 888 jer su svi dosadašnji vlasnici tragično završili

Radi li se o slučajnosti, praznovjerju ili nečem trećem, šefovi mobilnih mreža u Bugarskoj nisu znali, ali bilo im je kristalno jasno da više ne žele da iko koristi broj 0888 888 888. Naime, korisnici tog broja prečesto su umirali preuranjenom ili groznom smrću.

Zli niz brojeva prvog je pod zemlju spremio Vladimira Grashnova koji je bio ni manje ni više nego izvršni direktor mobilne telefonske tvrtke. Umro je od raka u dobi od 48 godina. Sljedeći je bio mafijaški šef Konstantin Dimitrov. Mobitel s ukletim brojem bio mu je u džepu kad su ga izrešetali u restoranu u Holandiji.
Nekoliko godina kasnije biznismen s vezama u mutnim poslovima Konstantin Dishliev doživio je sličnu sudbinu kao Dimitrov. I on je umro od vatrenog oružja. Policija misli da je bio dio kolumbijskog narko-kartela. Broj se nije koristio dok je policija istraživala taj slučaj.
Zlosretni broj se navodno više ne može koristiti, a ako ga nazovete, ugodan unaprijed snimljen glas reći će vam da se korisnik trenutno nalazi izvan područja pokrivenosti mobilne mreže.