Tvrdnje naučnika: Ljudi su nastali od materije iz druge galaksije

Sve oko nas je materija, pa i sam Mliječni put. Ipak, naučnici su sada došli do saznanja da je i Mliječni put nastao od “ekstragalatičke materije“.

Naučnici su koristili kompjuterske modele kako bi saznali kako je materija od koje smo stvoreni, ali i koja nas okružuje dospjela uopšte u našu galaksiju.

Eksplozije supernova izbacuju ogromne količine materije iz galaksija, šireći ih po cijelom univerzumu u čemu pomažu snažni galaktički vjetrovi.

To znači da je ista materija od koje smo mi napravljeni vjerovatno svoj život počela mnogo ranije i jako, jako daleko, pre nego što je počela da se prenosi kroz univerzum.

“Uzimajući u obzir da dio materije od koje smo mi stvoreni dolazi iz drugih galaksija, možemo da smatramo sebe ekstragalaktičkim migrantima“, rekao je Danijel Angle-Alkazar, astrofizičar.

“Vrlo je vjerovatno da se materija iz Mliječnog puta nalazila i u drugim galaksijama, a da ju je prenosio jak vjetar, kao i da je novi dom pronašla upravo u našoj galaksiji“.

Intergalaktički transfer je novije definisan fenomen koji i te kako može da promijeni naše dosadašnje znanje o formiranju galaksija.

Istraživanje je pokazalo da se materija selila od manjih galaksija ka većim, kao što je naš Mliječni put, te se tu “udomila“ i krenula da “stvara“.