Tvrdi da je imala deset života: BJEŽALA OD DINOSAURUSA, BILA EGIPATSKA ROBINJA I PREŽIVJELA VLADAVINU ZLOGLASNOG NERONA!?

Joey Verwey je imala samo tri godine kada je svojoj porodici počela pričati nevjerovatne priče koje je zapamtila iz svojih prethodnih deset života.

Novinari, istraživači, parapsiholozi i stručnjaci za reinkarnaciju su proveli puno vremena istražujući njene prošle živote i tražeći njihove dokaze.
Njene priče su bile toliko neobične i detaljne da čak i stručnjaci vjeruju kako Joey predstavlja najuvjerljiviji moderni dokaz da reinkarnacija zaista postoji.

 OD PRAISTORIJSKIH PEĆINA DO EGIPATSKOG ROPSTVA
Svoj prvi život Joey Verwey je provela kao pećinski čovjek prije 200 miliona godina. U svojoj detaljnoj ispovijesti prisjeća se kako je u pećini gdje je živjela, držala alate i oružja napravljene od kostiju i kamenja. Također, opisivala je i bliske susrete sa dinosaurusima kada je veoma često morala bježati da spasi život.
Ono što je šokiralo istaživače je činjenica da je Joey bila u stanju da po sjećanju navede tačnu lokaciju pećina u Južnoj Africi, iako nikada tamo nije bila u sadašnjem životu. To su bile iste one pećine gdje je poznati arheolog i član Kraljevskog društva, Robert Bloom, otkrio vezu koja je nedostajala između majmuna i ljudi, i koje se smatraju kolijevkom čovječanstva.
U razgovoru sa novinarima i psiholozima, tvrdi da je čak dva puta živjela kao robinja u drevnom Egiptu, i sa savršenom preciznošću se prisjeća brutalnih uslova na robovskim brodovima. Također, zapamtila je i drevne egipatske tehnike pravljenja betonskih ulica, a njeni opisi se podudaraju sa mnogim arheološkim otkrićima iz tog doba.
Postoje i neka druga, maglovita sjećanja iz različitih vremenskih perioda, a Joey posebno ističe sjećanje iz Indije, gdje je nosila veo preko lica i kada je u kočiji na leđima slona, bila u društvu nepoznate princeze.

UPOZNALA SVETOG PETRA I SRELA KĆERKU NAKON 90 GODINA!?
Jedna od njenih reinkarnacija odvela ju je u Stari Rim kada je pod vladavinom brutalnog cara Nerona, preživjela prvi veliki progon hrišćana. Prema njenim riječima, tada je upoznala čovjeka za kojeg i danas tvrdi da je bio Sveti Petar.
Što se tiče novije historije, Joey opisuje kako je u ranim 1900-im godinama živjela u Južnoj Africi kao unuka tadašnjeg predsjednika Paula Krugera, te da je imala dva muža, i rodila desetero djece. U prilog njenim tvrdnjama ide i činjenica da su ovi ljudi zaista postojali, a istraživači su otkrili da je jedno od njene djece još uvijek živo, i da ima preko devedeset godina.
Iznenađeni istraživači i njena porodica su brzo organizovali njihov susret i ostali su šokirani kada je starija žena rekla petogodišnjoj Joey kako je na prvi pogled veoma podsjeća na majku.

Od tada, njih dvije su se često sastajale kako bi razmjenjivale detalje o svom prošlom porodičnom životu.

(aura.ba)