Tužna vijest za fanove serije ‘igra prijestolja’: posljednja sezona stiže tek 2019. godine

Iako će ljubitelji najpopularnije serije morati da čekaju do novembra 2019. godine kako bi saznali ko će na sjesti na Gvozdenom tronu i kakva će sudbina zadesiti njihove omiljene junake, glumici “Igre prijestolja” saznali su konačan rasplet.

Posljednja sezona imat će sedam epizoda, za razliku od prvih šest koje su imale po 10 epizoda. Ali, epizode osme sezone trajat će znatno duže, u prosjeku po 80-90 minuta.

Snimanje će trajati do kraja ljeta, nakon toga slijedi postprodukcija, tako da je nemoguće da sezona bude pripremljena do kraja 2018. godine.

Sofi Tarner (Sophie Turner), koja u seriji glumi Sansu Stark, otkrila je da joj je posljednja scena ostavila gorko-sladak ukus u ustima.

– Producenti su cijeloj ekipi pročitali posljednji scenario. Bilo je jako emotivno. U jednom trenutku smo svi zaplakali. Nakon toga smo ustali i počeli da aplaudiramo – ispričala je Sofi.

Najavila je, ipak, da nas čeka vrlo uzbudljiva sezona.

– Čeka nas još više fantastičnih elemenata i epskih borbi. U ovoj će sezoni biti više veze među likovima nego ikada do sada. Očekuje nas mnogo spletki i novih saveza – rekla je glumica.

Produkcija osme sezone počela je u oktobru, a već ranije su tvorci serije Dejvid Beniof (Davida Benioff) i Den Vajs (D. B. Weiss) za Entertainment Weekly najavili da namjeravaju na posljednjoj sezoni raditi godinu i po.

‘Igra prijestolja’ je trenutno najpopularnija HBO serija do sada snimljena, osvojila je Zlatni globus i 38 Emi nagrada, čime je postala najnagrađivanija serija u historiji ove nagrade.