Tuzlanka prva DIVA TURIZMA BiH

Bord direktora Udruženja Diva turizma jednoglasno je donio odluku kojom je Husneta Tupković proglašena Divom turizma Bosne i Hercegovine. Ova harizmatična djevojka je plijenila ljepotom i u Vrnjačkoj banji 08. novembra ove godine kada je svečano krunisana. Oduševljena je novom titulom posebno zbog toga što je to i u njenoj karijeri nešto novo.

Husnetino primarno zanimanje je ekonomija, jako je zanima marketing pa naglašenost turizma u ovoj tituli nosi još snažniju povezanost s njom. Modelingom se bavi još od 2013. godine kada je proglašena misicom FBiH i kaže da još uvijek uživa u tom poslu sa istim žarom kao i prvog dana.

. Bavljenje modelingom me nije sputalo da završim Ekonomski fakultet u Tuzli, a trenutno sam na master studiju iz oblasti marketinga. Radim u svojoj struci i nadam se da ću jednog dana biti marketing menadžer ili PR – kaže Husneta.

U Vrnjačkoj banji Husneta je bila u žiriju i birala novu Divu turizma Srbije rame uz rame sa Marinom Đorđević, Nevenom Boškovićem, Lanetom Gotovićem, Jelenom Krunić, Ljiljanom Samardžić i još mnogim poznatim ličnostima iz svijeta mode, kozmetike, turizma i političke scene. Nova Diva turizma Srbije je dvadesettrogodišnja Sanja Babović iz Čačka.

– Ja sam izabrana kao delegirani predstavnik BiH (jer u BiH nije bilo izbora), i dobila sam svoju lentu i krunu u Vrnjačkoj banji 8. novembra kada je bio izbor za Divu turizma Srbije – kaže Husneta.
(aura.ba)