Tropski kraj krije mračnu tajnu: “PROKLETI SMO CRNOM MAGIJOM”

Toresov kanal širok oko 150 km, dijeli Australiju od malanezijskog ostrva Nove Gvineje i povezuje Indijski s Tihim okeanom. U kanalu se nalazi arhipelag koji čine nekoliko većih i stotine manjih ostrva na kojima su “nikli” luksuzni hoteli i vile koji mame turiste na odmor iz snova.

Međutim, ovaj tropski kraj krije jezivu tajnu: njegovi stanovnici žive u strahu od moćne crne magije koja, kako vjeruju, opsjeda upravo njih. Ambulante su svakodnevno pretrpane zabrinutim pacijentima koji vjeruju da su ih proklele moćne porodice koje bacaju kletve na svoje neprijatelje. Lokalci tvrde da se crna magija u moćnim porodicama već generacijama prenosi ubijanjem članova rodbine.

Stanovnici vjeruju da na ostrvu postoji ukleti objekat i plaše se da dođu u kontakt sa njima. Zbog toga stalno moraju da budu oprezni, da vode računa o tome šta rade i s kim se druže kako ne bi na sebe navukli kletvu. Stanovnici crnu magiju zovu”puripuri” a kako bu se zaštitili od nje, u svojim dvorištima kao i automobilima, postavljaju flaše sa blagoslovljenom vodom.