Trk u kuhinju i napravite čorbicu po receptu Tanje Đorđević

Sastojci
1,5 do 2 litre vode
300 g pilećeg mesa (bijelo, batak…po želji)
vezica zeleni ( šargarepa, paškanat, celer, korijen peršuna)
2 manja krompira isječena na kockice
glavica crnog luka
začina po ukusu,
so po ukusu
biber po ukusu
1 jaje
2 kašike brašna
sjeckani peršun, list celera
Priprema
Meso, povrće isjeckati na kockice. Luk očistite, i stavite sa mesom, povrćem i krompirom da se kuha. Kada se povrće skuhalo crni luk odstraniti, doliti jos malo vode ako je potrebno. Odvaditi malo tečnosti iz čorbe oko 2dl, prohladiti pa razmutiti brašno, i sipati u čorbu i kuhati još par minuta. Blago ispasirati a i ne mora, promiješati i začiniti po ukusu. Skloniti sa šporeta, odozgo posuti sjeckanim peršunom i listom celera . Na kraju, razmutiti jedno jaje sa malo tečnosti iz čorbe (tečnost treba da bude mlaka ne vruća). Polako sipati u čorbu, uz neprestano miješanje. Poklopiti i ostaviti malo odstoji pa poslužiti toplu.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!