Trik s čašom vode pokazat će kakve kvalitete je vaša kosa

Ovo je odličan način da provjerite u kakvom stanju vam je kosa – dobrom ili lošem. Ako otkrijete da je u lošem, tada je tu i savjet kako joj jednostavno vratiti zdravlje i svježinu 

Sve što trebate napraviti je uzeti pramen svoje kose i staviti ga u čašu vode. To će vam vrlo brzo otkriti je li vam kosa kvalitetna ili nije. Promatrajte što se potom događa – dva su scenarija:

Ako kosa pluta po površini vode, to pokazuje da je zdrava i razloga za brigu nema. U slučaju da potone, tada je vrijeme da pod hitno nešto poduzmete jer je u lošem stanju, vrlo je porozna, slaba i nije otporna na vanjske utjecaje. Naime, kod kose loše kvalitete vlaga ulazi u vlas, a to pak vodi kovrčanju kose, gubitku sjaja, a često i njezina boja strada jer brzo blijedi, piše 24sata.hr.

Kvalitetu kosu možete poboljšati

Kao prvo, hranite se zdravo i pijte dovoljno tekućine kako bi vam tijelo bilo hidrirano. Posegnite za maskom koja će nahraniti vaše vlasi. Na primjer, dobro pomiješajte bjelanjak, kašičicu i pol kivija, dvije kašičice avokado, dvije i pol kašičice meda i nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina. Masku stavite na kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Potom je isperite, ali ne toplom vodom, već hladnom.