Tri uzroka nesretnog braka s kojima se slažu svi muškarci

Donosimo vam 3 najčešća uzroka nesretnog braka s kojima se slažu svi muškarci

 
Nijedan brak nije isti, ali postoje neke univerzalne primjedbe s kojima je saglasna većina muškaraca.

Donosimo vam 3 najčešća uzroka nesretnog braka s kojima se slažu svi muškarci:

Nedostatak seksa

Fizička bliskost je važan dio braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ako vaše potrebe i potrebe vašeg partnera nisu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis.
Pokušajte da se stavite na njegovo mjesto i da budete empatični umjesto da osuđujete. To ne znači da treba da zanemarite vlastite potrebe i želje, nego da postignete dogovor koji će i vama i njemu ići u korist.

Sve je podređeno djeci

Sasvim je normalno da se život promijeni iz korijena kada djeca stignu na svijet, ali problem nastaje kada žena počne svu pažnju da usmjerava na prinovu. Muškarci mogu da se osjećaju zapostavljeno. Istina je da odgajanje djece zahtjeva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i oni gestovi koji vam se čine najbezazlenije mogu puno da znače vašem partneru. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana i obavezno ponekad izdvojite vrijeme koje ćete provesti samo s njim.

 
Previše priče

Bez obzira da li je u pitanju pozitivna, negativna ili neutralna poruka koju pokušavate da prenesete, muškarci u većini slučajeva smatraju da žene previše pričaju, a glavni razlog krije se u tome što imaju ograničenu sposobnost paralelnog obraćanja pažnje na predmet razgovora, i ono što rade u tom trenutku. Ako vaš suprug nije odmah odgovorio na pitanje, najvjerovatnije još uvijek razmišlja. Nemojte odmah da se ljutite ili brzo pređete na drugu temu – dajte mu dovoljno vremena da obradi informaciju.