Tri hurme na dan ublažavaju bolove, ženama olakšavaju porođaj, čuvaju zdravlje mozga…

Hurme su voće koje se premalo koristi u ishrani, a jako je hranljivo i bogato mnogim vitaminima koji su korisni za naše zdravlje.

Bogate su hranjivim materijama

Hurme su bogate bakrom, kalijumom, vlaknima, manganom, vitaminom B6 i magnezijumom.

Poboljšavaju varenje

Korisne su protiv zatvora, sindroma razdražljivih crijeva, glikemijskog indeksa i drugih probavnih problema.

Ublažavaju bol

Hurme sadrže magnezijum koji ima anti-imflamatorno svojstvo što znači da ublažava bol i otok. Takođe smanjuju rizik od srčanih bolesti, artritisa i Alchajmerove bolesti.

Trudnoća

Hurme olakšavaju porođaj. Testiranja pokazuju da su žene koje su jele hurme najmanje 4 nedjelje prije termina imale lakši prođaj.

Visok krvni pritisak i infarkt

Magnezijum u hurmama snižava krvni pritisak, a kalijum je odličan za krvotok.

Zdravlje mozga

Hurme sadrže vitamin B6 koji je odličan za zdravlje mozga.

Mršavljenje

Oko 1/4 šolje hurmi se preporučuje za mršavljenje.

Anemija

Hurme sadrže veliki broj minerala i jako visok nivo gvožđa što ih čini savršenim dodatkom ishrani kod anemičnih ljudi.

Alergije

Sadrže veliki broj organskog sumpora koji je jako koristan za naše zdravlje, uključujući i smanjenje alergijskih reakcija.

Rak u predjelu abdomena

Istraživanje je pokazalo da su hurme odličan način za smanjenje rizika od raka u predjelu abdomena.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!