TRI SIGURNA TESTA KOJIMA MOŽETE PROVJERITI IMATE LI NEUGODAN ZADAH

U usnoj šupljini su milioni bakterija, a upravo oni su najčešće uzrok lošeg zadaha. Ako ste jedna od četiri osobe koja ima s tim problema, vjerojatno niste ni svjesni jer je to teško sam otkriti, piše Femail.

Tongue

Dr. Harold Katz, osnivač The Breath Company, kaže kako ne postoji način da se riješite lošeg zadaha jednom zauvijek. Svatko ga može imati, čak i oni koji redovito provode higijenu usne šupljine.

Dobar trik za dobar dah, osim čestog pranja zubi, je i često pijenje vode. Ona ispire usnu šupljinu između pranja zubi i tako sprečava da ostaci hrane koji ostaju na zubima proizvode neugodan miris, prenosi 100posto.hr.

Ako želite sami provjeriti imate li zadah, postoje neki trikovi koji vam to mogu otkriti:

Test s pamučnom gazom – Uzmite čistu pamučnu gazu i s njom pobrišite površinu jezika. Zatim je pomirišite. Većina bakterija taloži se na jeziku.

Test s dlanom – Poližite dlan i pustite da se osuši 10 sekundi. Nakon toga pomirišite. Ako osjećate li neugodan miris, imate problem.

Test sa zubnim koncem – Zubnim koncem očistite stražnje zube, a zatim ga pomirišite. Najčešće će se bakterije uhvatiti upravo na zadnjim zubima, teže dostupnijima.