TRI ŠESTICE NA SPRINERU – MASONSKI RITUAL PRIZIVANJA SOTONE

Šta se krije iza najpopularnije igračke na svijetu? Da je to to razonoda, kršćanska duhovnost ili još jedan trik iluminata

 Dok jedni govore kako nova igračka upisuje Trojednog Boga, drugi kažu kako širi heretička shvaćanja, dok su treći uvjereni kako je simbol Sotone te priziva Zloga u život.

Iako je igračka „Fridget spner“ dizajnirana još devedesetih godina i reklamirana kao sredstvo za umanjivanje tjeskobe i problema s koncentracijom, tokom ove godine je postala svjetski fenomen. Toliko je popularna, naročito među osnovcima, da je u nekim zemljama i službeno zabranjena u školama. Iako se mnogi zaklinju kako im je ova spravica pomogla kod poremećaja pažnje ili nervoze, još ne postoje službeni zdravstveni dokazi kako je tome tako.

U katoličkim krugovima razmišljaju da nova igračka opisuje Sveto trojstvo. Već ranije su stvari s tri djela, poput djeteline s tri lista, služile kako bi se prispodobila Trojedna narav Boga, a fidget spinner ide korak dalje jer se vrti, pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga.

“Sveto Trojstvo je koncep katoličanstva koji je najteže objasniti” ističe Stephanie MacGillivray, koja radi u katoličkom samostanu te ističe kako spinner može pomoći u tome kada su u pitanju mladi ljudi.

Uporedo sa ovim teorijama, pojavila se i ona o iluminatima. Naime, u tri kraka spinnera vide se tri šestice,  a u načinu na koji se drži, gestu koja simbolizira jarca, odnosno Vraga.  Očito, to je novi projekat masona.