Tri originalne i jeftine ideje za ‘lažni’ klima uređaj!

Ako želite napraviti predah od hlađenja klima uređajem i uštedjeti novac, ne morate biti osuđeni na pregrijani prostor u vašemu domu. Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegovu sposobnost hlađenja.

Danas su ljetni mjeseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san . Ali i njih možemo ‘zloupotrijebiti’ te svoje tijelo podvrgnutu temperaturi znatno nižoj od preporučane (unutarnji prostor ne bi smio biti hladniji od 9 stupnjeva u odnosnu na vanjski).
A kao što je grijanje ostavlja traga na kućnom budžetu u zimskim mjesecima, na njega jednako utječe i račun za struju pojačan radom klima uređaja.
Upravo vam zato donosimo dva alternativna prijedloga koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili pretjerano rashlađenog prostora.

1. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu
(poput protvana iz pećnice) te ih ispunite kockicama leda. Tako će zrak koji puše iz ventilatora biti hladniji od zraka sobne temperature, a njegova svježina će potrajati dok se ne otopi led.

2. Umjesto posude s ledom, ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom

3. U peškir stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar peškira te ga zavežite između dva stolca. Ventilator usmjerite prema ručniku kako biste rashladili zrak. Kod ovakvog rashlađivanja, zbog rastapanja leda, potrebna je postaviti posudu ispod peškira.

(zadovoljna.hr)