Tri najnarcisoidnija horoskopska znaka

Šta čini narcisoidne ljude toliko fascinantnima na prvi pogled? Je li to njihov nerealan osjećaj vlastite važnosti ili nadmoćan stav?

Umjesto da na svojoj koži otkrivate “čari” odnosa s narcisoidnim prijateljem ili partnerom, nastojite izbjeći zbližavanje. Narcisi su toliko puni sebe i obuzeti svojim potrebama da nisu ni svjesni štete koju čine, prenosi Ljepota i zdravlje.

Predstavljamo vam tri najveća narcisa u zodijaku, uz utješnu napomenu da nisu svi pripadnici ovih znakova narcisoidni.

Lav

Njihova je narcisoidnost odmah uočljiva jer stalno žele da budu u centru pažnje i misle da se svijet vrti oko njih. Niko se ne može mjeriti s njima po umišljenosti. Istinski vjeruju da im pripada samo najbolje i odbijaju spoznaju da drugi mogu biti inteligentniji i uspješniji. Ako nešto žele, koristiće se svim zamislivim sredstvima da to dobiju. Podjednako vole materijalna dobra i neopipljive blagodati kao što su počasti, slava i priznanja.

Škorpija

Pripadnici ovoga znaka od djetinjstva pokazuju znakove patološke narcisoidnosti. Nije ih briga koliko će žrtava pregaziti u procesu ostvarivanja svojih ciljeva, a u tome će još i uživati. Nikako se ne mogu otarasiti osjećaja da su najznačajniji u svojoj okolini. Ponekad odbijaju razgovarati s određenim ljudima jer osjećaju da bi im to bilo ispod časti.

Bik

Pazite se Bikova jer su prvaci u pritajeni narcisi. Napajaju se upoređujući se s onima koji lošije stoje. Drago im je kad vide da su drugi u odnosu na njih finansijski i ljubavno uskraćeni. Opsjednuti su sobom te ignorišu tuđe stavove i probleme. Tvrdoglavi i nesavitljivi, ne žele čuti da su možda u krivu. Oglušiće se o krajnje dobronamjerne savjete samo da ne priznaju grešku.