Tri kozmetička proizvoda na koje se ne isplati “bacati” novac

KOZMETIČKA industrija zbilja zna namamiti kupce novim proizvodima.

I dok neki od njih stvarno donose inovativna rješenja za svakodnevne beauty probleme i čine vidljivu razliku, drugi su potpuno beskorisni. Nažalost, to je nemoguće otkriti prije nego ih isprobate, ali generalno govoreći, postoje tri kozmetička proizvoda koja stvarno nemaju nikakvu drugu svrhu, osim da troše vaš novac:

Anticelulitne kreme

Bilo bi divno kada bi jedna krema mogla jednostavno izbrisati sav celulit s tijela, no to, nažalost, još uvijek nije moguće. Proizvodi koji to obećavaju uglavnom samo hidratiziraju kožu, a u borbi protiv narančine kore i dalje jedino pomažu tjelovježba i pravilna prehrana.

Voda u spreju

Ne trošite novac na nešto što možete napraviti sami – i to besplatno. Voda u spreju ista je kao i ona iz slavine, a sigurno ćete kući naći i neku praznu bočicu s raspršivačem. Učinak će biti isti, a zapravo ga neće ni biti, jer jedino što ovaj proizvod nudi je kratkotrajno osvježenje.

Losioni za određene dijelove tijela

Ne treba vam posebni losion za stopala, pete, laktove… Tu se uglavnom radi o istom proizvodu, zapakiranom u različita pakiranja. Obični losion za tijelo jednako će dobro hidratizirati vaša stopala kao i onaj čija je to jedina namjena.