Tri koraka do vitke linije iz snova

Ovi koraci će vam pomoći da izgubite kilograme bez iscrpljujućih dijeta i što je najvažnije – poboljšat ćete metabolizam.

Mnoštvo je načina koji će vam pomoći da brzo smršavite, ali većina njih učinit će i da se osjećate gladno i nezadovoljno.

Ako nemate čeličnu volju, zbog gladi ćete vrlo brzo odustati od ambicioznih planova da do kraja mjeseca dođete do idealne težine.

Pročitajte kako izgleda jedan takav plan za gubitak kilograma sastavljen od tri jednostavna koraka bazirana na stručnim savjetima. I ne očekujte rezultate preko noći. Bitni su strpljenje, upornost i disciplina, a rezultati će uz njih sigurno doći, piše Superžena.

Ako nekad ‘skrenete s puta’, nemojte se kažnjavati, sve je to za ljude. Narednog dana samo nastavite sa zacrtanim planom.

Smanjite unos šećera i ugljikohidrata

Prvi korak je smanjivanje unosa šećera i skroba, odnosno . S vremenom ćete manje osjećati glad, a unosit ćete manje kalorija. Još jedna korist od smanjenog unosa ugljikohidrata je snižen nivo inzulina, što će dovesti do toga da vaši bubrezi izbacuju višak natrija i vode iz vašeg tijela, a time se smanjuju nadutost i nepotrebno zadržavanje vode. Umjesto sokova pijte vodu.

Jedite proteine, masti i – ugljikohidrate

Ništa nemojte izbaciti u potpunosti iz vaše prehrane. Pobrinite se samo da sve što unosite dolazi iz zdravih namirnica. Svaki obrok treba uključivati izbor proteina, masti i zdravih ugljikohidrata kao što su oni iz povrća. Važnost unosa proteina također se ne smije zanemariti. Oni smanjuju želju za hranom, za noćnim zalogajima i dovode do toga da jedete manje kalorija dnevno, a samim time i do gubitka kilograma.

Vježbajte barem tri puta tjedno

Iako preshrana i smanjeni unos kalorija igraju veliku ulogu u mršavljenju, nemojte zanemariti ni važnost vježbanja za vaše zdravlje. Organizirajte vrijeme tako da nekoliko puta tjedno otiđete u teretanu. Ako niste za teretanu, postoji čitav niz programa za vježbanje kod kuće. Ne zaboravite na zagrijavanje i rastezanje, a ako ste prvi put u teretani, pitajte stručnu osobu za savjet.