TRI KORAKA DO VEĆE PRODUKTIVNOSTI U DANU!

danKada vas sustignu mnogobrojne obaveze i ne znate kako se više s njima nositi, pokušajte s jednostavnim koracima koji će vas usmjeriti na pravi put i pomoći vam da maksimalno iskoristite svoj potencijal i vrijeme koje imate na raspolaganju. Donosimo vam tri jednostavna koraka kako povećati svoju produktivnost:

1. Odredite doba dana kada ste najproduktivniji
Prvi korak u povećaju produktivnosti je – identifikovati doba dana kada ste najviše koncentrisani i imate najveći val energije. Mnogima je to u dopodnevnim satima ili rano ujutro.

2. Odredite prioritete
Uzalud ste poduzeli prvi korak ukoliko ne znate koji su vam prioriteti, a ovo je posebno važno ukoliko imate jako puno obaveza.

3. Pripremite se
Znate kada ste najproduktivniji i znate koji su vam prioriteti pa se pobrinite da i posljednji korak obavite kako treba. Ukoliko vam je za obavljanje nekog zadatka potreban rekvizit, pomoć druge osobe ili nešto treće – pobrinite se da na vrijeme to osigurate.

Ne kaže se uzalud kako je dobra priprema više od pola obavljenog posla, a jednom kada usvojite ova tri koraka – automatski ćete precrtavati obavljene obaveze i uživat ćete u produktivnijem danu i osjećaju zadovoljstva koji ga prati. (aura.ba)