TRI JEDNOSTAVNA TRIKA DA UJUTRU IZGLEDATE SVJEŽE

Lice ujutro rijetko kad izgleda kao da je sa naslovnice. Uostalom, ta lica se fotošopiraju. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih jutarnjih vještina koje vam mogu pomoći oko čuvenih napasti oko očiju i na licu.

Voda i so

Ova kombinacija će vam pomoći oko problema sa jutarnjim otokom na licu. Pomiješajte vodu i so, slobodno stavite više soli, umočite peškir u vodu i nanosite na lice narednih desetak minuta. Ne trljajte, već tapkajte.

Kapi za oči za crvenilo na licu

Evo još jednog jednostavnog rješenja. Ako koristite kapi za oči, sve što je potrebno da nekoliko kapi stavite na tupfer ili vatu i lagano nanesete na bubuljice koje su tek počele da izlaze ili na crvene tačkice.

Soda bikarbona za podočnjake

Čuveni tamni krugovi oko očiju ujutru su najgora noćna mora sa kojom se bore milioni. Sve što vam je potrebno je soda bikarbona i čaša vruće vode. Dobro promiješajte, potom umočite tufer u tečnost i nanesite ispod očiju. Sačekajte 10 do 15 minuta i umijte se. Na kraju nanesite kremu za lice i ponavljajte ovaj proces u narednim danima. Rezultati će biti vidljivi.