Tri jednostavna koraka do prekrasne kose u četrdesetima

S vremenom vaša kosa gubi sjaj, istanjuje se i puca, ali to nije neizbježno, kako ste mislili. Jednom kada napunite četrdeset, vaša kosa će biti oštećena u samom korijenu, što može izgledati kao nerješiv problem, ali imamo par savjeta. Najvažnije je pratiti sljedeća tri jednostavna koraka.

  1. Pripremite svoju kosu prije feniranja tako što ćete nanijeti zaštitni sprej koji će sačuvati kosu od oštećenja usljed visoke temperature.
  2. Fenove, pegle za kosu, kao i sve druge oblike uvijača ili alata za oblikovanje kose koji rade na principu toplote smanjite na najnižu temperaturu, kako bi što manje oštetili kosu. Prilikom feniranja, potrebno je da fen udaljite bar 15 cm od kose.
  3. Farbajte dijelove kose i koristite preljeve umjesto farbanja kompletne dužine, jer ćete manje isušiti kosu na taj način. Pramenovi su, takođe, još jedan odličan način da osvježite kosu. Ili ako već ne možete odoljeti, pokušajte sa svjetlijim tonovima, gdje se neće mnogo primijetiti ako imate poneku sijedu. I one su dio vaših godina, nosite ih sa ponosom.