TRI DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU

 Feng Šui je mnogo više od ukrašavanja doma umirujućim bojama. To je složen sistem teorija koje se koriste za promociju dobre energije u prostoru. Ono što sigurno znate je da dobar protok energije vodi do sretnog i skladnog doma. Da biste shvatili na koji način funkcioniše Feng Šui, važno je da razumijete njegove osnove. Ova vekovna praksa može vam lako utemeljiti put ka srećnom i zdravom načinu života.

Da biste stvorili dobar Feng Šui, morate razumjeti osnove Feng Šui koncepta. Postoji nekoliko primarnih elemenata i teorija koje vam mogu pomoći. Među najvažnjim je teorija o pet elemenata, koncept yin i yang, kao i teorija primjene Chi i Bagua oblasti. Da biste definisali Bagua oblasti u svom domu trebaće vam kompas kako biste odredili strane svijeta i na taj načn razgraničili prostor. Ako započnete sa osnovnim Feng Šui alatima i koristite ih za izgradnju jakih tenelja možete postepeno preći na druge alate i nivoe.

 

1. ODAKLE POČETI?

Kada započinjete, Feng Šui može da bude malo zbunjujući. Pred vama je dosta posla na putu unošenja harmonije u vaš dom. Kako se ne biste preopteretili i zbunili, idite korak po korak. Za početak otarastite se nereda. To je glavni ključ za omogućavanje dobrog protoka energije i bez njega se ne može nastaviti dalje. Nakon toga možete da primijenite teoriju oblika i boja, podesite osvjetljenje i kvalitet vazduha.

2. ZNAČENJE BOJA

Boje su najlakši način za unošenje pozitivne energije u prostor. Čak i vrlo mala količina boje može da napravi razliku u prostoru. Kako bi primijenili boje, uvijek treba da birate u skladu sa vašim karakterom. Boje mogu biti korišćene na zidu, u obliku fotografija, zidne umjetnosti i skulptura. Takođe možete uzeti u obzir i boju vaših ulaznih vrata.

3. FENG ŠUI LIJEKOVI I SIMBOLI

Osim boja, pred vama je čitav spektar drugih Feng Šui simbola i lijekova. To su predmeti koji postavljeni na pravom mjestu mogu uticati na protok pozitivne energije u prostoru. Na primjer jedan od tih predmeta je ogledalo kao vrlo moćna alatka u Feng Šui-ju. Pored njih tu su fontane, kristali i biljke.