Tretman koji čini čuda za kožu i lice: Zašto se umivati mineralnom, umjesto običnom vodom!?

Eksperti savjetuju da to na početku ne radite baš svakog dana dok se koža ne navikne, i dodaju da je mineralna voda dobra za sve tipove kože, čak i za one koji imaju osjetljivu kožu.

Kada je riječ o njezi kože, ljudi širom svijeta, a posebno žene se ugledaju na Azijke koje imaju nevjerovatno čistu kožu. A korejske blogerke otkrile su novi trik za koji tvrde da je odličan za kožu.

Najnoviji trend u čišćenju kože podrazumijeva umivanje mineralnom, umjesto običnom vodom sa česme.  Ovaj način njege kože je originalna terapija iz Japana, ali je popularizovan u Koreji, gdje žene tvrde da je mineralna voda „čudo“ za kožu, jer je čisti i učvršćuje, dajući joj zdrav sjaj.

Korejska kozmetičarka Alisija Jun kaže da je čišćenje lica mineralnom vodom odavno popularno u spa centrima u Koreji i Japanu.

–             Neki spa centri odavno koriste gaziranu vodu za njegu kože. Neki preporučuju da se voda sipa u posudu u koju ćete onda umočiti lice, ali kozmetičari uglavnom savjetuju da se komad vate natopi mineralnom vodom kojim se zatim očisti lice – bez grubog trljanja – kaže Alisija Jun.

Postoji čitav niz razloga zašto je umivanje mineralnom vodom dobro za kožu lica. Ovo su najvažniji:

Ova voda, ne samo da jača vlakna između ćelija kolagena, već pomaže i da koža ostane čvrsta i održava njen volumen.

Mineralna voda navodno pomaže i u čišćenju pora, a da pritom ne djeluje grubo na kožu.

Za one koji žele da probaju, kozmetičarka kaže da jutarnju rutinu umivanja vodom sa česme jednostavno zamijenite umivanjem mineralnom vodom – ili se jednostavno umijte tako što ćete sipati vodu u ruku, ili natopite vatu i očistite lice.

Eksperti savjetuju da to na početku ne radite baš svakog dana dok se koža ne navikne, i dodaju da je mineralna voda dobra za sve tipove kože, čak i za one koji imaju osjetljivu kožu.