Trendi frizure: POGLEDAJTE 10 NAJLJEPŠIH FRIZURA SA PLETENICOM ZA PROLJEĆE I LJETO 2019.

Tokom toplih dana najlakše nam je da skupimo kosu, ali to ne mora da bude običan rep. Upletite nekoliko pletenica koje predlaže Elle/Journal

S dolaskom toplih dana, na gradskim ulicama sve više viđamo žene koje kosu, bez obzira bila ona srednja ili duga, pletu u romantične pletenice. Upravo su pletenice jedna od frizura koja baš nikad neće izaći iz mode, a njihovi korijeni sežu daleko u istoriju jer su ih žene plele još u srednjem vijeku.

Onih dana kad smo u žurbi i pranje kose nije prioritet, pletenice su najbolji izbor jer garantuju šik izgled. Posebno su dobar izbor tokom toplih dana kad raspuštena kosa, zbog vrućina, gotovo pa i ne dolazi u obzir, a rep i punđa pomalo su monotoni.

Zavisno od toga koliko ste vješti, izbora je mnogo – od klasične riblje kosti, preko krune u kosi, opuštene duge pletenice, pletenice na stranu do “vodopada” pletenica i dutch braids koje su bile poseban hit prije dvije godine.

Popularnost pletenica vjerovatno leži u činjenici što su u isto vrijeme funkcionalne i lijepe, a mogu se nositi u različitim prilikama.

Opuštena pletenica umjesto repa ili ona koja izgleda poput vijenca u razbarušenoj kosi idealne su za svaki dan, dok formalne prilike najčešće zahtijevaju “intervenciju” frizera. Ultra popularni dodaci poput ukosnica, šnalica, krugova i marama našli su svoje mjesto i u pletenicama, a takav look idealan je za nadolazeće festivale, dane na plaži ili neko putovanje.

Pletenice do punog sjaja dolaze posebno u proljetne i ljetne dane, a idealne su za sve svečane prilike – vjenčanja, veselja, rpđendani, slave… Budući da je kosa podignuta, lice u potpunosti dolazi do izražaja pa su crveni ruž, tuš za oči ili minđušice jako dobar odabir.

Ipak, složiće se svi, najbolji je osjećaj lice bez šminke i pletenica složena na brzinu jer plaža i more – čekaju!
Ostale prijedloge frizura sa pletenicama pogledajte na slijedećoj strani

Trendi frizure: POGLEDAJTE 10 NAJLJEPŠIH FRIZURA SA PLETENICOM ZA PROLJEĆE I LJETO 2019.