Trend uljepšavanja plastičnim operacijama zaludio muškarce: Filuju bore, vrše korekciju očnih kapaka…

Nekada je postojao samo jedan bog Adonis, a danas su oni svuda oko nas! Mnogi muškarci uz pomoć estetske hirurgije žele da postignu što savršeniji izgled stomačnih mišića, a sve češće se odlučuju na korekciju kapaka, takozvanu bleferoplastiku i filovanje bora! Borac za ljudska prava, direktor novosadske NVO „Sigurna pozicija“ i poznato TV lice otkriva za aura.ba portal da muškarci posjećuju bolnice za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju u Srbiji zato što žude za što boljim izgledom!

On kaže da je trend uljepšavanja plastičnim operacijama zaludio muškarce i za čitaoce aura.ba portala daje korisne savjete za oba pola i sve generacije.

– Najbolja kombinacija za dobar izgled je miks sporta, adekvatne ishrane i estetske hirurgije. Kada u teretani ne može da se postigne 100- procentni uspjeh – nastupa plastični hirurg. Isto važi i za lice – kada bore, uprkos njezi, postanu sve vidljivije nastupa estetski hirurg, koji svojim mezo- koktelima i hijaluronskim preparatima, primjera radi, koži vraća svježinu.

Estetska hirurgija, više nije samo trend, koji nam stiže iz Holivuda, sa Majamija ili Brazila. To je potreba i dio kulture života, bez obzira na pol i godine, a finansijski je dostupnija gotovo svakom zaposlenom čovjeku u Srbiji. Usluge estetske hirurgije u Srbiji su povoljnije nego u zemljama Evropske unije – navodi naš sagovornik i otkriva u kojim godinama muškarci počinju da se zagledaju u ogledalu.

– Muškarci se poslije 30-tih i ranim 40-ima sve više odlučuju da posjete estetskog hirurga. Najvažnija stvar je izabrati dobrog stručnjaka! Volim često da kažem da Bog blagoslovi našeg čuvenog doktora plastičnog hirurga Milomira Gačevića, koji brine o mom izgledu i kome sam sto posto poklonio svoje povjerenje. Starost se ne može izbjeći, ali se može znatno usporiti. Kao što u sportu treba imati edukovanog trenera, tako treba imati pravog profesionalca kada je u pitanju estetka hirurgija.

Povjerenje u ljekara i mjera da ne pretjera u reoblikovanju određenog dijela tijela zapravo su najvažniji. Zlatna sredina je granica prirodnog izgleda. To je zapravo sredina između onoga što je bilo prvobitno stanje i izgleda poslije intervencije. Muškarci se danas sve više odlučuju na korekciju kapaka, takozvanu bleferoplastiku, filovanje bora, ali i abdominoplastiku. Mnogi muškarci žele da postignu što savršeniji izgled stomačnih mišića uz pomoć estetske hirurgije, ali je sve stvar želja, ukusa i umjerenosti – kaže naš sagovornik i dodaje da je Srbija postala izuzetno popularna destinacija za one koji žele da se podvrgnu plastičnim operacijama.

-U Srbiji cvjeta medikal turizam i sve više stranaca dolazi da odradi tretmane, jer su najpovoljniji u Evropi, a po kvalitetu usluge ne zaostaju za onim u Švajcarskoj ili Njemačkoj. Mnogi stranci dolaze upravo u Srbiju, da postanu što atraktivniji – prvo sebi, svojoj boljoj polovini i poslovnom okruženje. Nekada je postojao samo jedan bog Adonis, a danas su oni svuda oko nas – kaže na kraju Dejan Nestorović.

(aura.ba)