Trend frizure: KOJIH 7 BOJA KOSE ĆE BITI NAJTRAŽENIJE U 2019.?

Jesenji i zimski trendovi sun a sceni, a šta će predstavnice ljepšeg pola furati 2019.?

U moru ombre frizura, balayage tehnika, šiški i svega što smo u posljednjih nekoliko godina potpuno isfurali, od 2019. vraćaju se neki stari, možda malo i zaboravljeni trendovi, ali se pojavilo i nekoliko novih bisera. Ovo je pregled 7 najtraženijih boja kose za sljedeću godinu, piše Cosmopolitan.

1. Kestenjasto smeđa sa zlatnim odsjajem
Klasična kestenjasto smeđa boja u 2019. će biti pomalo ugradeana, a Miranda Kerr već je isfurala najnoviji trend. Zlaćani pramenovi i odsjaj daju potpuno novu dimenziju smeđoj kosi, a sljedeća godina će biti u znaku upravo ovakvih transformacija.
2. Crna boja tinte
Ovo nije klasična crna boja, jer je poenta u sjajnom i zdravom izgledu crne kose. Osim bojenja kose, važno je crnu boju nakon toga i održavati maskama i uljima, kako bi zadržala ovakav sjaj kao što je na fotki iznad.
3. Pepeljasto siva
Ova boja možda i nije baš toliko nova, jer je bila u modi nekoliko sezona unazad, ali trik je u tome da je kosa pri korijenu tamnija, a što se više bliži vrhovima – svjetlija.
4. Pastelna pink
Bilo da imate dugu, srednje dugu ili potpuno kratku kosu, pastelna pink je savršen izbor ako ste malo odvažnije i hrabrije s promjenama. A 2019. će definitivno biti u znaku ove boje – i to ne samo na kosi, već i make up-u, odjeći, obući…
5. Baby blonde
Prirodan izgled white blonde boje bit će hit 2019. godine. Poenta je upravo u tome da kosa ne izgleda ‘izblajhano’ već što je moguće prirodnije, a trik je opet o postepenoj nadogradnji boje od korijena prema vrhovima.
6. Boja čokolade s bakrenim odsjajem
Kao što kestenjasta ima zlatnu, tako čokoladna boja u 2019. traži bakrenu. Opet je trik u nadogradnji boje bakrenim pramenovima kako bi se dobila višedimenzionalnost.

7. Strawberry medena plava
Strawberry blonde vam je već vjerovatno poznata, a ove godine u priču se umiješala medena nijansa. Ponovno, sve je u sjaju i višedimenzionalnom izgledu, a suptilni prelasci ka crvenkastoj boji su savršeni za one kojima je plava ipak draža u ovakvoj, a ne bijeloj varijanti.