Treba u njih vjerovati: KOJE HAMAJLIJE DONOSE SREĆU?

Kažu da je sreća relativna stvar. I da uglavnom zavisi od nas samih. Ukoliko ste od onih koji vjeruju u “znakove pored puta”, imamo za vas dobru vijest.

Kako američko istraživanje pokazuje, hamajlije, zaista, imaju “čarobnu moć”, ali samo ukoliko se u njih vjeruje. Igrači golfa koji su igrali “sretnom lopticom” su dva puta više da ih ubace u rupu, u odnosu na one koji su se oslanjali isključivo na sopstvenu vještinu. Hamajlije mogu da pomognu u disciplinama kao što je sport, ali vam neće otkriti brojeve za sedmicu na lotu. A ukoliko niste znali, evo šta neke od njih znače, saznajte u nastavku teksta

Potkovica
Donose veliku sreću, štite od nesreće, munje i vatre. Ukoliko bi bile stavljene u kolijevku, štitile bi bebe od zlih duhova, a mnogi ih stavljaju i na vrata kako bi dom bio siguran, ili na kola kako bi bili bezbjedni tokom vožnje.

Bubamara
Bubamara donosi sreću osobi kojoj sleti na ruku. Broji se dok ne odleti kako bi se saznalo koliko godina će neko živjeti, ili kada će se neka djevojka udati. Ukoliko otjerate bubamaru, to donosi nesreću.

Kupina
Ukoliko se čovjek provuče ispod grma kupine, to pomaže protiv bolesti i čarolija. Englezi su je izbjegavali, jer su smatrali da je vrag upao u grm i prokleo je i da je zato i dobila takvu boju.

Dugme
Ukoliko dugme otpadne rano ujutru, dan će donijeti nesreću, kao i ukoliko slučajno obučete nešto naopako. U slučaju da ujutru ugledate odžačara, donijeće vam sreću i tada bi trebalo da se uhvatite za dugme i zaželite želju.

Sedam
Iako je sedam sretan broj, za dane u mjesecu koji ga sadrže (7, 17 i 27) bolje je ne planirati putovanja, ispite ili vjenčanja jer donose nesreću.

Bijeli luk
Bijeli luk čovjeka čini otpornim na udarce i ubode, a ukoliko ga nosite u džepu, olakšaće vam pješačenje. Ukoliko ga okačite u sobu, preuzećete na sebe sve bolesti i tako ćete zaštiti ukućane.

Buda
U Kini maltene da nema kuće bez tradicionalnog, nasmijanog Bude. Ukoliko svakog dana figuricu pomazite po stomaku, ispuniće vam se želje.