TRAVARKA SENA MUŠIĆ IZ DOBOŠNICE KOD LUKAVCA: BILJNI PREPARAT KAKTUSAL “UBIJA” ĆELIJE RAKA I OBNAVLJA ORGANIZAM

KAKTUSAL je car svih prirodnih lijekova, to je čudotvorni napitak i odlična je preventiva za jak imunitet i zdrav organizam. Pet godina sam ga testirala i provjeravala na svojim pacijentima i ponosna sam na njega

sena music travarka glavnaAko iko poznaje neuhvatljive tajne ljekovitih trava i meda, onda je to travarka Sena Mušić iz Dobošnice kod Lukavca. Cijeli život se posvetila blagodetima prirode, istraživanjima, učenju i usavršavanju u svijetu fitoterapije i apiterapije. Svakog ljeta ona prođe na stotine kilometara kroz planinska bespuća Bosne i krševite Hercegovine i donese ruksake ljekovitog bilja. Posebne biljke i mješavine dobija sa Kavkaza.

– Počeli smo od uobičajenog ljekovitog bilja poput nane, žare, kamilice, majčine dušice, a kasnije su na red došle trave za koje i danas malo ko zna – kaže Sena.

Sudbina narodnog travara kao da joj je bila zapisana od rođenja. U porodici i komšiluku tamo gdje ljekari nisu mogli pomoći nerotkinjama, oboljelima od bronhitisa, psorijaze, slabokrvnosti… Sena je pripremala biljne mješavine i mehleme. Zavirila bi u nanine recepte i prionula na posao.

sena kaktusalZa Senu bi se moglo reći da je travarka starog kova jer se dosljedno drži provjerenih recepata i postupaka. Sve je svoje biljne preparate godinama provjeravala i u svojoj evidenciji ima na stotine pisama zahvalnosti ili izjava prezadovoljnih pacijenata. Ponosno kaže:

– Moji preparati uspješan su lijek protiv tumora, mioma, cisti, čira na želucu, kamena u žuči ili bubrezima, hemoroida, ciroze jetre, leukemije, anemije, slabe cirkulacije, astme, šećerne bolesti, tuberkuloze, visokog pritiska, upale zglobova, nervnih i kožnih bolesti… Radim i sa blatnim oblozima koji se koriste protiv bolova u kičmi, zglobovima ili kostima. Kako imam vlastiti pčelinjak, kombinujem ljekovite pripravke sa pčelinjim proizvodima i biljem – priča Sena.

Omiljena biljka joj je kavkaski kaktus od kojeg spravlja čuveni biljni preparat „Kaktusal“. Za njega kaže da je car svih prirodnih lijekova i da je rasturač ćelija raka.
„Kaktusal“ je čudotvorni napitak i odlična je preventiva za jak imunitet i zdrav organizam. Pet godina sam ga testirala i provjeravala na svojim pacijentima i ponosna sam na njega – kaže Sena.

Jedna bočica “Kaktusala” traje mjesec i po dana. Njegovi sastojci dolaze sa Kavkaza. Hvale ga i narod i doktori. Ljekari ga preporučuju kao preventivu, jer veoma brzo zaustavi napredovanje teškog oboljenja, a maksimalno nakon godinu dana nestaju tragovi kancera.

U zlatnoj paleti biljnih preparata Sena sističe i svoj drugi ponos – ulje za razne vrste kožnih bolesti „Kantronavatil“. Za ovaj preparat kaže da je je pravo čudo! Nema kožne bolesti koju ne liječi.

I još nešto, možda najvažnije – ova travarka je poznata i kao narodna majka. Njoj je, najvažnije, zdravlje čovjeka i njegove finansije. Nije skupa, i ne gleda sve kroz marku, euro, dolar, dinar ili kunu. Nema osobe koja joj se obratila za pomoć, a da joj nije poklonila neke od svojih preparata ili uputila iskren savjet.

sena music travarka 2