Tranzitno Sunce je ušlo u znak Djevice: Djevice, srećan rođendan

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Kao što je poznato, Djevica pripada zemljanom elementu. Zemljane znakove odlikuje praktičan razum, opreznost, samokontrola. Odlično barataju imovinom i finansijama.
Bik je poput PLODNE ZEMLJE, stvara materijalna dobra i zadovoljava osnovne životne potrebe, Jarac je disciplinovan, jak i izdržljiv, poput STIJENE.
A Djevica…Djevica je OBALA – analitičar koji svoje sposobnosti koristi za stvaranje materijalnih dobara i za brigu o fizičkom tijelu.

Djevica je poput najsitnijeg pijeska na morskom žalu, kojeg morska voda baca na sve strane (zapamtite da voda uvijek simboliše emocije).

Tako i Djevica, pragmatičar i racionalista, ne zna kuda bi sa svojim emocijama, pa ih analizira, razdvaja, filteriše raznim pitanjima i potpitanjima, sve dok od njenih emocija ne ostanu nasitnija, najfinija zrnca pijeska. I ta zrnca će dalje da lutaju svijetom, nošena vetrom ili na vrhu morske pjene. Možda će svako zrnce pronaći onu pravu školjku bisernjaču koja će znati da njeguje to zrnce, da ga obasipa beskrajnim sedefom, sve dok ne dobije najsavršeniji biser. A tada, Djevica više neće željeti taj biser.

To više neće biti ono njeno zrnce pijeska, tako jednostavno i neupadljivo, već nešto sasvim njoj nepoznato, oku ugodno, ali ništa više-neupotrebljivo. Jer Djevica zna da kad odgovarajućoj količini pijeska dodate odgovarajuću količinu vode (a voda uvijek i zauvijek predstavlja emocije!) dobijete čvrstu gradivnu smjesu, koja može da sagradi i kule i dvorce, i bez koje naš svijet ne bi bio kakav jeste. A kome bi onda trebali biseri?

Djevica je praktična, odgovorna, razumna, logična, analitična, oprezna, precizna, tačna, posvećena, perfekcionista, kritički nastrojena i pomalo povučena i suzdržana . Gdje se nađe Djevica, tu svi postaju vrijedni, postaju uslužni ili počinju da analiziraju.

Djevice obično vole neupadljivu, slojevitu odjeću, vole za svaki slučaj obući pamučnu majicu ispod džempera, jer zdravlje je na prvom mjestu… Mirišu diskreno, ne vole jake mirisne note. Kada prođete pored Djevice, osjetićete miris čistoće, miris borovine ili tek pokošene trave, neko će čak osjetiti miris cimeta. Djevicu najčešće možete vidjeti u sivoj, plavoj, zagasito crvenoj ili bijeloj boji.

Djevica vlada nervnim i probavnim sistemom. Pomenuti organi su i najveća krizna žarišta kada je u zdravlje Djevica u pitanju. Ne ispoljavaju previše emocije, već ih sjeckaju i sažimaju. Djevica nikad nije eksplozija osjećaja, već uvijek implozija – urušavanje.

Naručite analizu horoskopa: Tel/Viber: +387 65 256 040, E-mail: [email protected]