Tranzitni Mjesec je u zadnjoj četvrti (17-19.12.2019): Vrijeme štednje!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (wisdomofstars.blogspot.ba)

Šta nam se dešava? (17-19.12.2019)

Tranzitni Mjesec je u zadnjoj četvrti🌗, prolazi kroz znak Djevice♍️, gdje ostaje do četvrtka, 19.12. 11.05h. Šta to znači?

Djevica je rad, rad, rad… Konstantna potreba za sigurnošću iskazana kroz stvaranje materijalnih dobara. Zato ćemo u ova 3 dana da razmišljamo o svakom novčiću, o mogućim uštedama i racionalnijem trošenju.

Samo racionalno sa svime, u malim količinama, jer treba da se štedi…i da se radi,naravno, jer kako da se uštedi ako nema od čega da se uštedi?! U ova 3 dana ćemo da budemo bolesno racionalni, analitični, pomalo sitničavi i čangrizavi (a možda smo samo malo više kritički nastrojeni nego inače), velike perfekcioniste i cjepidlake (a možda i posvećeni onome što radimo).

Sutra ćemo bar sa nekim razgovarati o zdravlju i čistoći. Većina će sebi obećati kako će početi zdravije da se hrani, dok ispija treću kafu i pali novu cigaretu (Mjesec opozicija Neptun).

Baš slučajno (a u astrologiji nema slučajnosti) ćete danas nasjeckati povrće za salatu na najsitnije komade, presložiti posuđe i napraviti razmještaj u dnevnoj ili radnoj sobi. Bar 3 puta ćete se sjetiti vaše majke i njenog vođenja domaćinstva i poželjećete da i vi uvijek sve stižete, jer trenutno imate osjećaj da stalno negdje kasnite.

ALI, u četvrtak popodne pričaćete neku drugu priču. O tome u nekoj drugoj objavi… 😉