TRANZITNI MERKUR U DJEVICI (od 10. do 30. septembra 2017) – Praktični savjeti za septembar

Nakon retrogradnog hoda i kratkotrajnog boravka u znaku Lava po drugi put, tranzitni Merkur se ponovo vraća na svoju teritoriju – u znak Djevice.

Ako imate u svom horoskopu Merkur u Djevici onda ste:

Pedantan i analitičan, svaki pokret, životni potez mu je krajnje logičan, on vrlo ozbiljan. To je Merkur u znaku Djevice. Uz dašak Jupitera i Marsa on postaje precizan hirurg, a iscjelivanje, bilo fizičko, duhovno ili emotivno, i pomaganje drugima, životna mu je misija. Iako je Djevica po prirodi servilan znak, znak rada i služenja, u današnje vrijeme, to je polje zanatstva i usluga. Mehaničar, vodoinstalater, konobar,… sve je to Merkur u Djevici.

Ovaj Merkur ne brblja i ne vodi višesatne razgovore, on se druži sa svojim knjigama, uživa u svojoj kancelariji ili kućnoj biblioteci, gdje je svaki kvadratni metar precizno uređen, on upija znanje vijekova i čeka podršku drugih kako bi u javnost iznio ono što on smatra apsolutnom istinom i prekinuo te višesatne rasprave, koje ga tako zamaraju.

Tranzitni Merkur boravi u znaku Djevice sve do 30. septembra. 

U subotu, 16. septembra, Merkur će se sresti sa Marsom, koji je takođe nedavno ušao u znak Djevice. Ovih dana, sva energija je usmjerena na različite svakodnevne obaveze, jer Djevica je rad, rad, rad… Zato, iskoristite ovaj period da završite sve što odavno planirate. Odradite napokon to generalno jesenje čišćenje kuće (koje je vjerovatno trebalo biti proljetno čišćenje, pa se oteglo), presložite police, napravite novi raspored namještaja u dnevnoj sobi, pročitajte knjigu koju ste nekad davno započeli, spremite zimnicu, kupite sebi neki novi komad odjeće za jesen (ipak je Venera u Lavu, da se ne lažemo) itd.

Ovo nije vrijeme za velike životne promjene, nema potrebe da pravite drame na emotivnom planu, ovaj tranzit Merkura ćete najbolje iskoristiti tako što ćete planirati. Planirajte zimovanje, planirajte buduće poslovne poteze, planirajte šta ćete čitati nakon što zavrišite sa ovom knjigom koja je dugo skupljala prašinu… Razgovarajte sa dragom osobom o nekim beznačajnim sitnicama, smijte se što više i jednostavno se utopite u šarenu svakodnevicu nadolazeće jeseni.